Optakt: Manchester United – Shakhtar Donetsk 


Kriseramte United skal blot bruge et enkelt point mod Shakhtar for at slutte som vindere af gruppe A.

Ét enkelt point er alt, hvad David Moyes’ mandskab har fået ud af deres seneste tre ligakampe. 13 point efter Arsenal på førstepladsen i ligaen og en fornemmelse af krise er status i den røde del af Manchester.

Derfor er Champions League-kampen i morgen en kærkommen mulighed for at rette lidt op på den dårlige form. United har allerede kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne i den prestigefyldte turerning, men de har endnu ikke sikret sig førstepladsen i gruppen. Det gør de, hvis de får minimum ét point mod Shakhtar Donetsk. 

Det ukrainske hold har alt at spille for. De skal matche tyske Bayern Leverkusens resultat mod Real Sociedad for at gå videre, og de kan tilmed gå videre som etter, hvis de snupper alle tre point på Old Trafford. 

Sidst de to mandskaber tørnede sammen, endte opgøret i remis. United kom hjem fra Ukraine med et 1-1-resultat i en kamp, hvor Danny Welbeck scorede gæsternes mål. 

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet den 10. december, klokken 20:45 på Old Trafford.

Skader
Michael Carrick er forstsat skadet. 

Shinji Kagawa sad over på grund af sygdom i weekenden, men der er god chance for, han bliver klar til i morgen. 

Nemanja Vidic, Patrice Evra og Chris Smalling er alle tvivlsomme med småskavanker. Det meddelte David Moyes på sit pressemøde forude for kampen. 

Shaktar Donetsk har ingen problemer med skader. Holdets manager, Micrea Lucescu, råder over fuld trup.

Dommer
Milorad Mazic fra Serbien skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger

Manchester United
De Gea
Rafael – Evans – Ferdinand – Büttner
Valencia – Fellaini – Giggs – Kagawa
Rooney – Van Persie

Shakhtar Donetsk
Pyatov
Srna – Kucher – Shevchuk – Rakitskiy
Hubschman – Teixeira – Costa – Fernando – Bernard
Adriano

Hold øje med:
Donetsk har en håndfuld talentfulde brasilianere i truppen, og en af dem er Alex Teixeira. Midtbanespilleren har imponeret i Champions League i denne sæson, hvor han har scoret tre mål. Teixeira gjorde det desuden rigtig godt mod United, da de to hold mødtes i Ukraine. 

Sagt om kampen:
“Det er vigtigt at give os selv den bedste chance i næste runde. Det vigtigste var at sikre os videre kvalificering og det er sket. Nu kan vi forhåbentlig slutte gruppespillet uden nederlag, og hvis vi gør det, så slutter vi som gruppevindere.” – David Moyes.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg tør næsten ikke blive ved med at skyde på United-sejr, men “de røde djævle” bør alligevel have styrken til at besejre Shaktar på Old Trafford. Krise eller ej – hjemmeholdet vinder 2-0. 

Vidste du, at…

  • Wayne Rooney har lagt op til seks af Uniteds 11 scoringer i Champions League i denne sæson. Han har lavet flere assists end nogen anden spiller. 
     
  • Ingen ukrainske hold har vundet på engelsk grund siden Sovjetunionens opløsning i 1991. 
     
  • Micrea Lucescu, Shaktars manager, trænede Inter Milan, da de tabte til United i kvartfinalen af Champions League i 1999.
     
  • Da United tabte til Newcastle i lørdags, var det første gang siden 1972 at “The Magpies” besejrede “de røde djævle” på Old Trafford.

TV:
Kampen bliver ikke vist på nogle danske kanaler.

Forrige artikel

U19: Uafgjort ikke nok for Nicky Butt og co

Næste artikel

Mancini kunne have hentet Paul Pogba til City

ANNONCE