Optakt: Manchester United – Sheffield United

Manchester United træder ind i tredje runde af årets FA Cup, hvor modstanderen er Sheffield United.

United har igen fået en smule vind i sejlene efter en mager periode med nederlag på nederlag. Undertegnede skrev optakten til Chelsea-kampen, og jeg opfordrede i den ombæring på det kraftigste spillerne til at vise, hvorfor de fortjente at bære den røde trøje. Kampen blev en opløftende affære, hvor vi så snit af den angrebsfodbold, som vi alle har længtes efter i hele sæsonen. Sejren udeblev, men alligevel sad man med en følelse af, at noget bedre måske var under opsejling. Sejren kom så endelig i den seneste kamp mod Swansea, Uniteds onde ånd i de seneste par sæsoner. Det var ikke fordi, holdet spillede lige så god angrebsfodbold, men efter hård fight kunne Manchester United endelig sætte tre point ind på den sultne Premier League konto.

Tabellen og Premier League-kontoen får nu lov til at blive stående på 33 point, for i denne weekend er det igen tid til verdens mest traditionsrige pokalturnering, FA Cuppen. Turneringen ligner samtidigt den bedste mulighed for et trofæ i denne sæson, så derfor forventes det da også, at Manchester United går ind til opgaven med stor seriøsitet. Vi har igennem årene set eksempler på, hvordan alt kan lade sig gøre i disse cup turneringer, og hvert år er der nogle af de lavere rangerende hold, som formår at spille sig langt frem i turneringen.

Manchester United skal i tredje runde af dette års turnering netop op med et lavere rangerende hold i skikkelse af Sheffield United. Og lad os da bare på forhånd håbe, at klubben fra South Yorkshire ikke bliver dette års overraskelse i FA Cuppen. Sheffield United sendte i anden runde af turneringen Oldham City ud af turneringen og blev dermed klar til at krydse klinger med de røde djævle.

Sheffield United var sidste gang at finde i Premier League i sæsonen 2006/2007, men har siden dengang været lidt af et elevatorhold, som har skiftet mellem de lavere rangerende rækker i England. Holdet er netop nu at finde i League One, hvor de er placeret som nummer otte efter 24 spillerunder. De er en af Englands ældste klubber og blev etableret helt tilbage i 1889. På det nuværende hold er der ikke så mange kendte ansigter at spore, men for kendere af engelsk fodbold, må navnet Nigel Adkins alligevel lyde bekendt. Han er netop nu manager i klubben, men har tidligere stået i spidsen for Southampton, som han formåede at bringe tilbage i Premier League i 2011/2012.

Om han formår at gøre det samme med Sheffield United, er tvivlsomt, men de vil med garanti være parate til at give alt i lørdagens opgør, som for mange af dem vil være deres livs kamp.

Dato og Tid:

Kampen spilles lørdag d. 9/1-2016 klokken 18.30

Skader og karantæner:

Luke Shaw, Marcos Rojo og Antonio Valencia er stadig ude på ubestemt tid. Derudover misser Phil Jones lørdagens kamp efter han udgik i kampen mod Swansea. Til gengæld ser det ud til at Jesse Lingard er tilbage igen, og han kunne muligvis spille fra start. Flere spillere er i ”den røde zone”, og det kan derfor godt være en alternativ opstilling til kampen.

Sheffield har også haft et travlt program og det kan betyde udskiftninger på flere positioner. En spiller, der med garanti ikke kommer til at spille, er Craig Alcock, som netop er skiftet til Doncaster Rovers.

Kampens dommer:

Andre Marriner skulle have haft æren af at dømme kampen, men det er i sidste øjeblik blevet ændret. Det bliver i stedet for Jonathan Moss, der skal dømme på Old Trafford for anden gang i streg. Han var således også manden med fløjten i 2-1-sejren over Swansea.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Varela – Smalling – Blind – Borthwick-Jackson

Schweinsteiger – Schneiderlin

Mata – Herrera – Martial

Rooney

Sheffield United:

Long

Brayford – Edgar – Collins – McEveley

Coutts – Basham – Hammond – Woolford

Sharp – Sammon

Hold øje med:

Billy Sharp har været skarp for Sheffield i denne sæson. Han står netop nu noteret for fire mål i de seneste fire kampe, så det er altså en angriber i form, der møder op på Old Trafford. Billy Sharp nåede at spille to kampe for Southampton, da Nigel Adkins var manager i klubben, så han har altså også en lille smule erfaring med spillet på højeste niveau. Sharp har igennem årene været Adkins mand, og han har faktisk fulgt ham i fire klubber. Foruden Sheffield United og Southampton har de to arbejdet sammen i Scunthorpe United og Reading.

Sagt om kampen:

”Der er ikke noget bedre end at skulle spille en FA Cup kamp mod Manchester United på Old Trafford. Vi ved, hvad de er i stand til, men vi vil gøre vores hjemmearbejde og arbejde hårdt hele ugen op til kampen. ” – Poul Coutts, midtbanespiller i Sheffield United

Skribentens bud på kampens resultat:

United må være opsatte på at nå langt i dette års FA Cup, og det skal komme til udtryk denne lørdag. Med gode takter i de seneste par kampe, tror jeg, at Manchester United tager en sikker 3-0-sejr over Nigel Adkins og Sheffield United.

Vidste du, at:

  • Sidste gang de to hold mødtes, var i 2007. Her vandt Manchester United 2-0 på Old Trafford. Michael Carrick og Wayne Rooney scorede målene.
  • Sidste gang Manchester United mødte et af Nigel Adkins hold i FA Cuppen, var i 2011. Her vandt de 2-1 over Southampton på St. Marys.  
  • Sheffield United har vundet FA Cuppen fire gange. Det skete i 1899, 1902, 1915 og 1925.
  • Den berømte skuespiller Sean Bean (Ned Stark fra Game of Thrones) er stor Sheffield United fan. Han har sågar været en del af bestyrelsen i klubben fra 2002-2007.

TV:

Kampen bliver vist på 6eren

Hvem spiller rivalerne imod:

Arsenal – Sunderland

Norwich City – Manchester City

Tottenham – Leicester

 

 

Denne artikel kunne have været skrevet af dig – Bliv frivillig skribent på Danmarks største Manchester United site – Læs mere her

Supportertræf med Mads Timm den 7. februar

Forrige artikel

Louis van Gaal om Pep Guardiola

Næste artikel

Dortmund-træner: Januzaj var umotiveret

ANNONCE