Optakt: Manchester United – Southampton

Så er det tid til årets første hjemmekamp, når Southampton kommer på besøg.

I søndags gik det for første gang løs i årets Premier League, da Manchester United hentede en pligtsejr på 3-1 mod Bournemouth. Åbningskampene er altid en svær størrelse, og vi har flere gange set, at der har været spillemæssige problemer, grundet store ændringer i trupperne. Søndag var det da også langt fra en flot, poleret kamp hele vejen igennem, men især den defensive organisation virkede lovende hele kampen igennem. Oveni i det, fik United gang i både Zlatan og Rooney, hvilket kan vise sig yderst afgørende for Uniteds sæson.

Det helt store samtaleemne op til første kamp, var naturligt nok Paul Pogba. Grundet en karantæne i sidste sæsons Coppa Italia, var stjernespilleren låst mod Bournemouth, og derfor fik vi altså ikke de første glimt af Uniteds rekordkøb. Det burde der blive lavet om på fredag, når United løber ind til den første kamp på Old Trafford. Her forventes det, at Paul Pogba vil være klar til at spille en eller anden rolle på holdet, men om formen er til en hel kamp, er måske mere tvivlsomt. Faktum er, at han blot har trænet med holdet i 1 ½ uge efter en lang ferie efter EM, og derfor kan man langt fra forvente, at han allerede nu har ramt topformen.

Årets første hjemmekamp spilles lidt utraditionelt på en fredag, hvilket er et nyt tiltag fra Premier Leagues side, for simpelthen at brede kampene mere ud over ugen.

Modstanderen denne fredag er Southampton, som United har revanche til gode mod. I sidste sæson spillede Manchester United én af årets absolut værste kampe hjemme på Old Trafford mod Southampton, og her kunne gæsterne altså hente en fortjent 1-0-sejr med hjem til Sydengland. Kampen står ekstra frisk i erindringen, da undertegnede var til stede på stadion, da Stretford End efter slutfløjtet lod utilfredsheden hagle ned over Louis van Gaal og spillerne med en massiv pibekoncert. Det var en yderst utraditionel oplevelse, men det symboliserede også et nyt lavpunkt under Louis van Gaals regime.

Meget er sket siden den forfærdelige kamp mod Southampton, både for Manchester United, men også for Southampton. Efter en række succesfulde år under Ronald Koeman, valgte hollænderen at takke ja til at overtage tøjlerne i Everton FC, hvor især transferbudgettet var markant større. Ind er kommet den franske manager Claude Puel, som udelukkende har erfaring fra den franske League 1. De fleste eksperter har derfor sået stor tvivl om, hvordan Southampton ville komme til at klare år nul efter Koeman.

Southampton har mistet deres store stjerne fra sidste sæson, Mane, som har valgt at tage til Liverpool. Derudover har de sagt farvel til bærende kræfter som Wanyama, Pellé og Ramirez. Af spændende tilføjelser, skal vi selvfølgelig nævne danske Pierre-Emile Höjbjerg, som kan vise sig at passe perfekt ind i Claude Puels planer.

Der er ingen tvivl om, at Manchester United vil være opsatte på at få visket det kedelige 1-0-nederlag væk, og der burde da også være gode chancer for det. Godt nok er holdet stadig i en opbygningsfase, hvor topniveauet stadig er et stykke væk, men det samme er bestemt tilfældet med Southampton. Når alt kommer til alt, så burde de to klubbers indkøb give United en kæmpe fordel. Mourinho, Zlatan og Pogba burde i hvert fald kunne gøre en større forskel end Puel, Höjbjerg og Nathan Redmond.

Dato og tid:

Kampen spilles fredag d. 19/8-2016 klokken 21.00 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Manchester United har igen Smalling og Pogba til rådighed efter overståede karantæner. På skadesfronten ser det godt ud, her er det kun Lingard og Borthwick-Jackson, som er tvivlsomme.

Ryan Bertrand og Florin Gardos er tvivlsomme for Southampton.

Kampens Dommer:

Anthony Taylor dømmer sæsonens første kamp på Old Trafford.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Bailly – Blind – Shaw

Pogba – Fellaini

 Mkhitaryan – Rooney – Martial

Ibrahimovic

Southampton:

Forster

Soares – Fonte – Van Dijk – Targett

Romeu – Davis – Ward-Prowse

Tadic

Redmond – Long

Hold øje med:

Natan Redmond har før bevist, at han kan score mål for Norwich. Nu er han i Southampton, og i første Premier League runde kom han på tavlen første gang. Derudover har Southampton den stærke EM-guldvinder, Jose Fonté, på holdet. Én forsvarsspiller der altså er blevet rygtet til Manchester United de seneste uger.

Sagt om kampen:

”Southampton blev nummer seks i sidste sæson, og jeg er sikker på, at de vil forsøge at forbedre dette resultat i år. Det er den første officielle kamp på Old Trafford i denne sæson, så jeg behøver ikke engang at fortælle, hvor meget den betyder for os alle. Vi ønsker bare at give fansene en god start på hjemmebane.” – Juan Mata

Skribentens bud på resultatet:

Southampton så okay ud i sæsonens første kamp, hvor de hentede uafgjort mod Watford på hjemmebane. Det burde dog på ingen måde være nok til at drille Manchester United for tredje sæson i træk. Dertil mener jeg simpelthen, at holdet har mistet for stor kvalitet i Mané, Ramirez, Wanyama og Pellé, uden at få fuldgode erstatninger ind. Jovist er Höjbjerg talentfuld, men han mangler at bevise sig på højeste niveau. Jeg tror, det bliver en overkommelig opgave for Manchester United, som vinder kampen 2-0.

Vidste du, at:

  • Manchester United har spillet 81 kampe mod Southampton. Her er det blevet til 46 sejre.
  • På hjemmebane har Manchester United vundet 26 kampe, mens Southampton er rejst hjem med sejren 5 gange.
  • Southampton har vundet de seneste to opgør på Old Trafford.
  • Southampton er ubesejrede i deres seneste syv Premier League kampe.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem spiller rivalerne mod:

  • Stoke – Manchester City (Lørdag)
  • Burnley – Liverpool (Lørdag)
  • Tottenham – Crystal Palace (Lørdag)
  • Watford – Chelsea (Lørdag)
  • Leicester – Arsenal (Lørdag)

 

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Bailly har imponeret Mourinho

Næste artikel

Shaw nyder kreativ frihed under Mourinho

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share