Optakt: Manchester United – Sunderland

Ovenpå den sløje indsats mod Swansea for en lille uge siden skal Manchester United tilbage på sejrshesten mod et formsvagt Sunderland-mandskab.

“Uinspireret. Kedeligt. Primitivt.”

Med disse tre ord indledte vi sidste weekends optakt. Ordene blev brugt til at beskrive Manchester Uniteds spil, og lørdagens nederlag i Swansea gjorde ikke det mindste for at modbevise den udlægning. Præstationen i det sydlige Wales var svag, resultatet ligeså, og som en konsekvens deraf tabte United for anden gang siden november.

Følelsen syntes at være, at nederlaget var lidt under opsejling i forvejen. For spillet har ikke været prangende i det meste af sæsonen, heller ikke i den ellers nederlagsfattige periode siden 2. november. Selv om resultaterne langt hen ad vejen var brugbare, har kritikken været hård og vedvarende, og den slags bliver naturligvis ikke mindre efter et nederlag mod middelmådige Swansea.

Derfor er det desto mere nødvendigt, at United får et godt resultat mod Sunderland, og her går kun tre point an. Allerhelst skal spillet også forbedres, men med en tæt kamp om top 4 gælder det først og fremmest om at hente så mange sejre som muligt.

Mulighederne herfor burde være gode. Sunderland har ikke vundet nogen af holdets seneste fire kampe og er kun tre point over nedrykningsstregen. Sådan et hold skal man være bedre end, hvis man vil spille Champions League efter sommerferien.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag den 28. februar 2015, klokken 16:00 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Robin van Persie blev skadet mod Swansea og er derfor ikke med mod Sunderland. Michael Carrick er tilbage i træning, men er fortsat tvivlsom.

Tvivlsom er også Sunderlands midtbanetrio Emanuele Giaccherini, Will Buckley og Jack Rodwell.

Dommer:
Roger East dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Valencia – Smalling – Rojo – Shaw
Blind – Herrera
Di Maria – Fellaini – Januzaj
Rooney

Sunderland:

Pantilimon
Vergini – O’Shea – Brown – Réveillère
Cattermole – Larsson – Bridcutt
Johnson – Defoe – Alvarez

Hold øje med:
Siden 32-årige Jermain Defoe kom tilbage til engelsk fodbold i januar, har angriberen scoret to gange i fem Premier League-kampe. Han kan meget vel blive manden, der skal agere spydspids i Sunderlands anfald på Old Trafford lørdag eftermiddag.

Sagt om kampen:
”Jeg ser frem til at spille hver enkelt kamp, men vi har i særlig grad fokus rettet mod at vinde kampen mod Sunderland. Vi har arbejdet hårdt på træningsbanen, og det er meget vigtigt, at vi sikrer de tre point.” – Luke Shaw.

Skribentens bud på kampens udfald:
United skal rette op på den dårlige præstation og ditto resultat mod Swansea, og det kommer forhåbentlig til at gå ud over Sunderland. Gæsterne indtager 16. pladsen i Premier League, og sådan et hold skal man simpelthen kunne slå, hvis man vil beholde sin placering i top 4 – især på hjemmebane. Jeg tror på en 2-1-sejr.

Vidste du, at…

  • Sunderland-manager Gustavo Poyet har haft ansvaret for fire kampe mod Manchester United, og han har endnu ikke tabte: to sejre og to uafgjorte.
  • Omvendt har Louis van Gaal aldrig vundet over Sunderland. Hollænderen har dog også kun haft ét forsøg; 1-1’eren i anden runde af indeværende Premier League-sæson.
  • United har generelt haft det svært mod Sunderland på det seneste. Hjemmeholdet har ikke vundet de senste fire opgør mod The Black Cats.
  • Historisk set er United klart stærkest i de indbyrdes opgør. I Premier League-æraen har Sunderland blot vundet to gange og spillet uafgjort seks, mens United har taget 19 sejre.

TV:
Kampen bliver vist på 6’eren og 3+.

Hvem spiller i rivalerne mod: 
Liverpool – Manchester City
Arsenal – Everton
Chelsea – Tottenham (Capital One Cup-finale)

Forrige artikel

Tiden er ved at løbe ud for Falcao

Næste artikel

De Gea: Ingen problemer med LVG

ANNONCE