Optakt: Manchester United – Swansea City

Manchester United tager søndag imod Swansea City på Old Trafford.

Manchester United er netop nu inde i den helt afgørende fase af denne sæson. I torsdags spillede de uafgjort på udebane mod Manchester City, og med det resultat blev kampen om Champions League pladserne blot endnu mere åben. Havde United vundet, kunne de have spillet sig to point foran City og samtidigt indhentet Liverpools forspring, men skæbnen ville det som bekendt anderledes. Der er stadig alt at spille om i toppen af Premier League, og vi går nogle ekstremt nervepirrende uger i vente.

Hvis vi kigger på topklubbernes resterende kampe, så må vi sige, at Manchester United sidder med det klart sværeste program. To kampe i London mod henholdsvis Tottenham og Arsenal kan give både sejr og nederlag, og i denne forbindelse ser de andre klubbers kampe væsentligt mere overkommelige ud. I sidste ende må vi selvfølgelig også konkludere, at alle hold møder alle to gange i løbet af en sæson, og Manchester United har kun deres egen ineffektivitet at takke for, at de ikke allerede har sikret en af de fire øverste placeringer.

24 kampe uden nederlag er det faktisk blevet til, og det virker derfor helt uhørt, at holdet fortsat blot indtager en femteplads. Hvis man kigger resultaterne igennem, så finder vi til gengæld svaret på den lidet flatterende placering. Af de 24 kampe finder vi nemlig hele 11 uafgjorte kampe undervejs, og det er selvfølgelig for meget, når man gerne vil kæmpe med om titlen.

Manchester United starter attentatet på top-fire, med hvad der på papiret burde være en overkommelig opgave. Swansea venter på Old Trafford denne søndag, og det er et hold, der har haft meget svært i denne sæson. Netop nu indtager holdet 18-pladsen i ligaen, som koster nedrykning i Premier League, og derfor kan kampen vise sig vanskelig trods alt.

Vi ser hvert eneste år, at holdene, der kæmper for overlevelse i Premier League, pludselig kan begynde at spille langt bedre fodbold. Vi kan vel kalde det ”overlevelsesinstinktet”. Nuvel, det er nok ikke helt det samme instinkt, der sparker ind, som når du står over for bjørnen i skoven, men alligevel finder nogle klubber alligevel et ekstra gear på et kritisk tidspunkt.

Swansea har tidligere spillet glimrende fodbold med mange af de nuværende spillere i truppen, så derfor er det ikke utænkeligt, at de nu også kan finde en afgørende slutspurt frem i de resterende kampe. Set på den anden side, så kæmper United jo også deres egen kamp for ”overlevelse”, blot i den anden ende af tabellen, og derfor bliver det spændende at se, hvem der kommer med mest vilje i denne kamp.

Manchester United burde selvfølgelig være det bedste mandskab trods de mange skader, og tidligere på sæsonen vandt de da også på udebane over Swansea. Her afgjorde United kampen på 30 minutter, da Zlatan scorede to og Pogba én. Ingen af de to spillere er tilgængelige til søndagens kamp, men så kan de andre forhåbentligt sikre en gentagelse.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 30/4-2017 klokken 13.00 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Manchester må fortsat undvære Jones, Mata og Smalling, Pogba, Zlatan og Rojo, mens Fosu-Mensah er den seneste ærgerlige tilføjelse til skadeslisten. Fellaini er ud i tre kampe med karantæne.

Swansea kan til gengæld mønstre en stort set skadesfri trup. Her forventes det, at både Fer, Cork og Olsson igen er klar for holdet.

Kampens dommer:

Neil Swarbrick er manden med fløjten.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Bailly – Blind – Shaw

Carrick –  Herrera

 Lingard – Rooney – Martial

Rashford

Swansea City:

Fabianski

Naughton – Fernandez – Mawson – Olsson

Cork – Britton – Carroll

Ayew – Llorente – Sigurdsson

Hold øje med:

Gylfi Sigurdsson har spillet rigtig godt for Swansea. I en sæson, hvor holdet har kæmpet en hård kamp i bunden af tabellen, har han flere gange vist sig som det store lyspunkt. Han har scoret otte mål, og selvom Llorente er holdets topscorer med 12 mål, så har Sigurdsson i mange kampe været det kreative omdrejningspunkt. Det illustrerer hans 12 assists på fremragende vis.

Sagt om kampen:

”Vi har meget få dage mellem kampene resten af sæsonen, så vi skal holde fokus og være klar. Alle spillerne i truppen har en afgørende rolle lige nu, og nu handler det i første omgang om at vinde mod Swansea.” – Matteo Darmian

Skribentens bud på kampens resultat:

Hvis Manchester United mener det seriøst i år, så er der ikke plads til pointtab i en kamp på hjemmebane mod Swansea. Det er et meget kritisk tidspunkt på sæsonen og med Arsenal og Tottenham som de næste modstandere i Premier League, så skal denne kamp simpelthen give tre point. Jeg tror da også, at de resterende spillere i truppen har kvalitet nok til at lukke kampen, og derfor skyder jeg på en tiltrængt 2-0-sejr.

Vidste du, at:

  • Manchester United har spillet 12 kampe mod Swansea. Her er det blevet til 7 sejre, en uafgjort og tre nederlag.
  • Swanseas eneste sejr kom på Old Trafford i sæsonen 14/15.
  • Hvis United vinder, så kan de rykke op på tredjepladsen, i hvert fald midlertidigt.

TV:

Kampen vises på 6eren og DPlay.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Everton – Chelsea (Søndag)
  • Middlesbrough – Manchester City (Søndag)
  • Tottenham – Arsenal (Søndag)
  • Watford – Liverpool (Mandag)

 

Få pladser tilbage: Refundérbar rejse til Europa League-finalen! Læs mere her

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sheringham sætter spørgsmålstegn ved Mourinho

Næste artikel

Juan Mata er tilbage før forventet

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share