Optakt: Manchester United – West Ham

Manchester United kan holde liv i drømmen om sølvtøj, når West Ham gæster Old Trafford i FA Cuppen.

De fleste kæmper nok stadig med efterveerne fra torsdagens nederlag, hvor Liverpool viste sig som det klart bedste hold i Europa League. Endnu en gang var det et idéforladt United-mandskab, der aldrig formåede at blive farlig i modstanderens ende. Man må i den grad sige, at vi igen er kommet ned på jorden igen efter en periode med fine resultater.

Netop denne ”et skridt frem og to tilbage”-tendens er vi efterhånden ved at vænne os lidt for godt til. Hver gang spillet ser ud til at være vendt, kommer den dårlige præstation som et hårdt gok i nøden kort efter. Denne gang kom det mod West Brom i sidste weekend, og i midt ugen udstillede Liverpool altså problemerne yderligere.

Hvis United mod forventning skulle gå videre i Europa League, må det stadig siges at være utænkeligt, at de ender med at løfte trofæet i sidste ende. Dortmund kører lige nu som en velsmurt maskine, og ligner holdet, de andre skal slå. Tottenham mærkede det i torsdags, og United ligner desværre ikke et hold, som er i stand til at udfordre Europas bedste i den nuværende forfatning.

Sæsonen spidser altså til, og trofæerne begynder at forsvinde en smule ud i horisonten. Hvis det skal blive til sølvtøj i denne sæson, må man sige, at det bedste bud er en FA Cup-pokal. Netop denne pokal kan United spille sig et skridt tættere på søndag, når modstanderen hedder West Ham United.

West Ham har spillet en fremragende sæson indtil videre og er netop nu placeret på femtepladsen i Premier League med to point mere end Manchester United. Slaven Bilic har for alvor fundet opskriften på succes på det seneste, og i West Hams seneste kamp tog de en flot skalp med en sejr på Goodison Park mod Everton.

I FA Cuppen har de også præsteret flot. I sidste runde blev det til en sikker udebanesejr på 1-5 over Blackburn Rovers, mens de i runden før sendte Liverpool ud af turneringen. De har momentum, og de ser giftige ud.

Spillere som Payet, Sakho, Obiang, Antonio, Valencia og Lanzini har gjort det fremragende i den offensive formation, Slaven Bilic ynder at praktisere, og det er et hold, som kan ramme United hårdt med deres ivrige og hurtige angrebsfodbold.

Hvis United skal gøre sig forhåbninger om at vinde noget i denne sæson, så er der altså lidt af et bjerg at bestige, når West Ham søndag indtager Old Trafford. Manchester United skal forsøge at vaske den skamfulde plet fra torsdagens opgør væk, men det bliver uden tvivl en meget svær opgave mod West Ham, som kommer med 100 % kilometer i timen fra første fløjt.

Dato og tid:

Kampen spilles søndag d. 13/3 klokken 17.00 på Old Trafford

Skader og karantæner:

United er uden Rooney, Shaw, Young, Jones og Bortwick-Jackson. Valencia spillede for U-21 forleden, og det forventes ikke, at han er klar til at spille så kort tid efter igen. Fellaini og Schweinsteiger var begge tilbage mod Liverpool og kunne begge spille en rolle søndag.

Juan Mata er ude af opgøret med karantæne, mens Lingard er tilbage efter afsoning mod Liverpool.

Hos West Ham er Tomkins, Reid, Collins og Jenkinson alle ude med skader. Derudover er Moses, O’Brien og Valencia alle tvivlsomme til opgøret.

Kampens Dommer:

Det er Martin Atkinson, som passer fløjten i søndagens opgør.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

 Schneiderlin – Schweinsteiger

 Lingard – Herrera – Martial

Rashford

West Ham:

Adrian

Byram – Oxford – Ogbonna – Cresswell

Noble – Kouyaté – Lanzini

Antonio – Emenike – Payet

Hold øje med:

Vi kommer simpelthen ikke udenom Dimitri Payet, som virkelig har taget West Ham og Premier League med storm i denne sæson. Han kom fra Marseille i sommers, og han står netop nu noteret for otte mål og otte assists for The Hammers. Værd at bemærke, er at det blot er i 22 kampe. Han nævnes som en seriøs bejler til årets spiller i Premier League, og selvom han nok ikke tager den, så er det alligevel en imponerende sæson den teknisk stærke franskmand har haft indtil videre.

Sagt om kampen:

”De er i rigtig god form, og de vil helt sikkert gå offensivt til værks fra start. Forhåbentligt kan vi drage fordel af deres offensive spil med hurtige kontraer. Jeg har spillet mange FA Cup-runder for United igennem de seneste år, men vi har ikke vundet titlen. Det er noget, som jeg virkelig gerne vil opnå med klubben”. – Chris Smalling

Skribentens bud på resultatet:

Det er en af de svære den her. På papiret burde United jo altid være favoritter på Old Trafford, men det ved jeg nu ikke helt, om jeg vil sige denne gang. West Ham kommer med sækken fuld af selvtillid og gåpåmod, og de har generelt været velkørende i hele sæsonen. Alligevel har jeg en fidus til, at de hurtige omstillinger kommer i gang, og så kan der pludselig opstå store huller i den offensive West Ham-organisering. For en gangs skyld er jeg optimistisk, og jeg tror, at Manchester United vinder kampen 2-1.

Vidste du, at:

  • Manchester United er gået videre de seneste to gange, de har mødt West Ham i FA Cuppen.
  • Manchester United er ubesejrede mod West Ham på Old Trafford i de seneste ni opgør. Sidst West Ham sejrede, var i sæsonen 06/07, hvor Tevez blev matchvinder.
  • United røg ud i den runde i sidste sæson. Her trak Arsenal det længste strå.
  • West Ham er kvartfinalen for første gang siden 2011. Dengang røg de ud til de senere finalister fra Stoke City.
  • West Hams Michail Antonio har scoret i de seneste tre kampe.

TV:

Kampen bliver vist på 6eren.

Hvem spiller rivalerne mod (FA Cup):

Reading – Crystal Palace (0-2)

Everton – Chelsea

Arsenal – Watford

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

U21: Valencia fik 45 minutter mod Liverpool

Næste artikel

Hvem er Ro-Shaun Williams?

Relaterede artikler
Total
0
Share