Hvem er Ro-Shaun Williams?

United kan i morgen give debut til det 17-årige stortalent Ro-Shaun Williams, der er med i 18-mandstruppen mod West Ham.

Louis van Gaal har brugt de seneste uger, på at give en række unge talenter chancen på førsteholdet. Marcus Rashford, Joe Riley, Regan Poole, James Weir & Timothy Fosu-Mensah er blandt de unge talenter, som har fået spilletid af van Gaal.

I morgen kan endnu en ung knægt skrive sig på listen, da blot 17-årige Ro-Shaun Williams er med i den 18-mandstrup som er udtaget til morgendagens FA Cup-kamp hjemme på Old Trafford mod West Ham. Men hvem er han så, ham Williams? Vi præsenterer ham lidt nærmere her.

Den centrale forsvarsspiller er egentlig blot 1.års u18-spiller i denne sæson, og var i starten af sæsonen udset til at være anfører for u18-holdet. Men han har bare været så god, at han stort set hele sæsonen har været fast mand hos Warren Joyce på u21-holdet.

Allerede sidste sæson var Ro-Shaun Williams et navn man lagde mærke til i United. Han spillede 27 kampe for u18-holdet, og var dermed den med flest kampe på dette niveau, på trods af han egentlig hørte hjemme på u16-holdet.

Sammen med forsvarsmakkeren Axel Tuanzebe leverede Williams en række fremragende kampe, og gjorde det så godt, at han kom med ind i varmen omkring det engelske u18-landshold.

Hans styrke er hurtigheden og hans evner som leder i forsvaret. For et par år siden, brød en 15-årig Williams en 25 år gammel engelsk skolerekord, da han løb 100 meter i 10.99 sekunder. Foruden hurtighed, er Williams stærk med bolden i det opbyggende spil og læser spillet glimrende.

Nicky Butt roste tidligere på sæsonen netop Ro-Shaun Williams, og hans makker Tuanzebe, efter nogle fremragende kampe for u19-holdet i europæisk sammenhæng.

– Drengene i bagkæden var forrygende. De var stærke i mand-mod-mand situationerne, og det gav os mulighede frem ad banen. De var rigtig stærke, og viste mig, at de har hvad der skal til for at spille på endnu højere niveau her i klubben, sagde Butt i november efter u19-holdets kamp mod CSKA Moskva, der endte 0-0.

Williams selv har tidligere udtalt, at hans store forbillede er Ryan Giggs, grundet waliserens lange karriere i United.

– Ryan Giggs er mit forbillede, fordi han altid har været her i klubben, og da han var midlertidig manager gav han unge spillere chancen, har Ro-Shaun Williams fortalt til Manchester Evening News. Nu kan det altså være, at den unge Manchester-knægt kan få Louis van Gaal som nyt forbillede, hvis hollænderen giver Williams debut i morgen mod West Ham.

Ro-Shaun Williams, der har været i United siden han var ni år, forlængede i sommers kontrakten med United, så klubben har papir på stortalentet til 2019.

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Optakt: Manchester United - West Ham

Næste artikel

- Han sparker som Ronaldo

ANNONCE