Optakt: Newcastle – Manchester United

United skal forsøge at gøre det til fire sejre på stribe i Premier League ude mod Newcastle, der er ligaens næstværste hold på eget græs.

Det er kampdag! Siden Ole Gunnar Solskjær er kommet til, er det blevet en noget større glæde at vågne op med den tanke, og onsdag skal Solskjærs United-mandskab igen i aktion. Denne gang venter Solskjærs anden udekamp som træner mod Newcastle på St. James’ Park. For United er kampen endnu en mulighed for at enten at holde snor i rivalerne i top fire-ræset eller hale ind på Champions League-pladserne. Arsenal og Tottenham vandt begge tirsdag, mens Chelsea også spiller onsdag.

Normalt ville en kamp på St. James’ Park være en vanskelig opgave, men Newcastles historisk set stærke hjemmebane har været alt anden end skræmmende i denne sæson. Det nordøstengelske mandskab med den tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez ved roret er en del af den gruppe på syv hold, der skal kæmpe om at undgå de tre nedrykningspladser. Efter tyve runder ligger Newcastle nummer 15 med blot tre points afstand til stregen.

En del af grunden til den ringe placering er, at deres form på hjemmebane har været decideret ringe. Kun bundholdet Huddersfield har hentet færre point på eget græs i denne sæson. Syv point er det blevet til i ti hjemmekampe, hvor Newcastle har vundet to, spillet en enkelt uafgjort og tabt hele syv kampe. Af top seks-holdene har de mødt Tottenham, Chelsea og Arsenal på St. James’ Park, og i alle tre tilfælde har de tabt 2-1. Til gengæld tabte United ude til Newcastle i sidste sæson og vil derfor forhåbentlig ikke tage let på opgaven. Uanset hvad er United allerede i gang med den bedste sejrsstime hidtil i sæsonen og vil være opsat på at gøre det til fire sejre i træk.

Dato, tid og sted:  

Kampen spilles onsdag den 2. januar 2019, kl. 21.00 på St. James’ Park i Newcastle.

Kampens dommer: 

Andre Marriner er manden med fløjten onsdag aften.

Skader og karantæner: 

Der kommer formentlig ikke til at være mange ændringer i forhold til den seneste kamp mod Bournemouth for United. Rashford blev småskadet mod Bournemouth, mens Bailly blev udvist, hvilket i hvert fald betyder, at Bailly er ude af kampen. Solskjær indikerede, at Alexis Sanchez ville spille mod Newcastle, og det bliver spændende at se, om han ser ligeså genoplivet ud som resten af holdet.

Hos Newcastle kan Ciaran Clark være klar igen, men Federico Fernandez, Florian Lejeune og Karl Darlow er stadig ude.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Young – Lindelöf – Jones – Shaw 

Matic 

Herrera – Pogba

Mata – Lukaku – Alexis 

Newcastle

Dubravka

Yedlin – Schar – Lascelles – Dummet – Ritchie

Atsu – Diame – Shelvey

Perez – Rondon

Hold øje med: 

Selvom Newcastle har scoret få mål i denne sæson har den store angriber Salomon Rondon haft en okay sæson. Den venezuelanske angriber har spillet 14 kampe i Premier League og scoret fem mål. Lindelöf og Jones kommer til at skulle tage nogle dueller med Newcastle-angriberen.

Sagt om kampen: 

”Alexis har haft nogle rigtig gode træninger i løbet af de seneste dage og ville gerne have været med mod Bournemouth, men vi blev nødt til at håndtere ham rigtigt. Han har været ude i en måde, men han kommer til at være involveret mod Newcastle.” – Ole Gunnar Solskjær

Skribentens bud på kampens resultat: 

Newcastle har været i okay form på det seneste, men United er i form og har spillet flot, offensiv fodbold i de seneste tre kampe. Det nedrykningstruede mandskab burde ikke kunne håndtere Uniteds offensiv, der kommer til at score. Desuden har Newcastle scoret meget få mål, så United har en god chance for endelig at holde målet rent igen. 2-0 til Solskjærs drenge.

Vidste du, at…

  • Benitez har faktisk en god statistik mod United. De sidste fire gange han har mødt United hjemme, har hans hold vundet.
  • United har kun tabt en enkelt af de seneste otte ligakampe mod Newcastle. Nederlaget var med 1-0 på St. James’ Park i sidste sæson.
  • I sin karriere for United scorede Solskjær fire mål mod Newcastle.

TV: 

Kampen vises på 6’eren.

Hvem spiller konkurrenterne imod: 

1. januar, kl. 16.00: Arsenal 2-1 Fulham

1. januar, kl. 18.30: Cardiff 0-3 Tottenham 

2. januar, kl 20.45: Chelsea – Southampton

3. januar, kl. 21.00: Manchester City – Liverpool

Forrige artikel

Shaw: Stemningen er ændret efter Solskjær er kommet til

Næste artikel

Valencia tilbage som anfører i årets første startopstilling

ANNONCE