1. december: Martial-drømmedebut i van Geniaal kamp

Redaktionen på OldTrafford.dk går julen i møde ved i år at kåre de 24 største Manchester United-kampe i hjemmesidens levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. I dag indleder vi julekalenderen med den første af de 24 udvalgte kampe.

Vi lærer som børn, at man kun kan se billeder. Men når man ser på billedet foroven, kan jeg både se, høre og mærke det. Jeg kan ikke kun se selve billedet, men hele handlingen for mig, da Anthony Martial modtager bolden fra Ashley Young på venstrekanten, hvorefter han trækker ind i banen og forbi Martin Skrtel, inden han sender den forbi Simon Mignolet i Liverpool-målet. Jeg kan høre Martin Tylers øgede toneleje og berømte ord, som vi på OldTrafford.dk benytter som intro til vores podcast. Og så kan jeg mærke det glædesrus, der strømmede gennem Old Trafford, ligesom det gjorde i min onkels stue, da jeg så Martial sparke sig ind i hjerterne på United-fans verden over cirka 20 minutter inde i sin debut.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Sådan husker de fleste vel nok Manchester Uniteds 3-1-sejr over Liverpool den 12. september 2015. En af kun få mindeværdige kampe under Louis van Gaal. Men trods delte meninger om hollænderen og hans praktisering af til tider søvndøsende fodbold, så var han garant for at slå Liverpool i sin to år lange periode som United-manager. Fire sejre ud af fire mulige i ligaen.

Denne kamp skiller sig dog ud, da United var Liverpool spillemæssigt og taktisk overlegne på næsten alle parametre. De første 45 minutter bød på ingen mål, men anden halvleg viste sig at have underholdningsværdi for en hel kamp.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Young blev nedlagt af Nathaniel Clyne på kanten af straffesparksfeltets venstre side, som dommer Michael Oliver takserede som et frispark. Juan Mata eksekverede frisparket ved at snyde hele Liverpool-holdet med en cutback-aflevering til hollandske Daley Blind, der smadrede bolden op i venstre hjørne.

Midtvejs i halvlegen fik Ander Herrera tildelt straffespark, da han fik fejet benene væk under sig i en situation, hvor Joe Gomez kastede sig i en risikofyldt tackling på spanieren. BANG sagde det, da Herrera selv fik smækket bolden op i nettaget og efterfølgende løb jublende ud mod publikum, mens han stolt slog på klublogoet på brystkassen. Så troede man næsten, at kampen var lukket.

Med et sublimt og fuldkomment uventet saksespark fik belgiske Christian Benteke bragt Liverpool tilbage i kampen med blot få minutter igen. Men det håb fik den senere Golden Boy-vinder Martial slukket med sit Thierry Henry-lignende mål, som beskrevet i indledningen af artiklen.

Sejren bragte dengang United op på en andenplads i tabellen efter fem spillerunder. Inden kampen havde United og Liverpool ligget side om side i tabellen. Få uger senere gik den ikke længere på Merseyside, hvor Brendan Rodgers’ dage som manager var talte efter længere tid med uacceptable resultater.  

Kampens resultat: 3-1

Målscorere:

1-0: Daley Blind (49′)

2-0: Ander Herrera (70′) (straffe)

2-1: Christian Benteke (84′)

3-1: Anthony Martial (86′)

Du kan se højdepunkterne fra kampen her:

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Michael Owen hylder Uniteds uruguayanske målræv

Næste artikel

Bruno nomineret til UEFA Team of the Year

ANNONCE