Optakt: Newcastle United – Manchester United

Klemt ind imellem Uniteds to opgør mod Bayern München ligger en svær udekamp på St. James’ Park, hvor Newcastle United venter.

Der er revanche på spil, når Manchester United rejser til Nordøstengland for at spille mod Newcastle United i Premier League. For United er det store spørgsmål, om man kan holde fokus fra kampene mod Bayern München, og om David Moyes vælger at spare spillere til Champions League-kvartfinalen tre dage senere.

Manchester United går ind til kampen med hovedet holdt højt. 1-1-resultatet mod Bayern München statuerede et eksempel. Det var ikke et udpræget godt resultat med hensyn til chancerne for at gå videre, men United spillede op med et af verdens bedste hold, og det giver selvtilliden et løft. Det faktum kombineret med, at Uniteds mange skadede forsvarsspillere er på vej tilbage, tegner godt for at slutte sæsonen stærkt, som David Moyes så gerne vil have det.

Newcastle Uniteds besøg på Old Trafford i december er en af de hjemmekampe fra denne sæson, som de fleste Manchester United-fans vil prøve at glemme. Newcastle rejste hjem med en 1-0-sejr, og David Moyes vil uden tvivl bruge revanchelyst til at motivere sine spillere.

Newcastle United er nået et punkt, hvor der ikke er særlig meget tilbage at spille for. De ligger på en øjeblikkelig 9. plads, og der skal ske meget, hvis de skal blande sig om Europa League-pladserne. Samtidig skal holdet ramme en mindre krise, hvis de ikke skal ende i den øverste halvdel af Premier League.

Det har de seneste kampe også båret præg af. I to kampe, der potentielt kunne have bragt Newcastle med i kampen om Europa League-pladser, fik de nogle ordentlige snittere – 0-3 hjemme mod Everton og hele 4-0 ude mod Southampton. Oveni den dårlige form er flere af klubbens profiler skadet.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag d. 5. april på St. James’ Park i Newcastle.

Skader/karantæner:
Newcastle United har en forholdsvis lang skadesliste. Moussa Sissoko, Tim Krul, Shola Ameobi, Mathieu Debuchy, Loic Remy, Gabriel Obertan og Ryan Taylor er alle uden chance for at blive klar.

Ryan Giggs, Antonia Valencia og Alexander Büttner fik slag i kampen mod Bayern München og er tvivlsomme. Robin Van Persie er fortsat ude, men Rafael, Chris Smalling og Johnny Evans er tæt på at være kampklar igen.

Dommer
Kevin Friend skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger:
Newcastle United

Elliot

M’Biwa – Coloccini – S Taylor – Santon

Tiote – Anita

Ben Arfa – de Jong – Gouffran

Cissé

Manchester United
De Gea

Rafael – Evans – Jones – Buttner

Cleverley – Fletcher

Nani – Mata – Januzaj

Hernandez

Hold øje med:
Hatem Ben Arfa har før skabt problemer for United’s forsvar, der generelt ikke har præsteret godt i denne sæson. Det er guf for en spiller som Ben Arfa, der spiller bedst, når han fornemmer svaghedstegn hos modstanderen.

Sagt om kampen:
”Fokus er kun på Newcastle. Det er vigtigt vi tager derop, laver en god præstation, får en sejr og opbygger noget momentum til den resterende del af sæsonen. Det er det vi skal,” David Moyes om ikke at lade tankerne glide hen på returopgøret mod Bayern Munchen.

Skribentens bud på kampens udfald:
Newcastle United har stort set kun æren at spille for, mens Manchester Uniteds form mod holdene under dem i tabellen generelt har været god. Det bliver en snæver United-sejr mod et Newcastle-hold, der allerede er gået på sommerferie. 1-0 til United.

Vidste du at…
– Manchester United faktisk er Premier Leagues bedste hold på udebane. 30 point i 16 udekampe bliver ikke overgået af nogen.

– Newcastle Uniteds sejr på Old Trafford i december, var deres første sejr på Manchester Uniteds hjemmebane siden 1972.

– Newcastle United spiller meget sjældent uafgjort. Kun 4 uafgjorte kampe af 32 i denne Premier League-sæson.

Husker du?
Jermaine Jenas bringer Newcastle foran med et af 2002/2003-sæsonens flotteste mål. Derefter handler det kun om United, der blæser Newcastle baglæns ud af eget stadion på vej mod mesterskabet.

Forrige artikel

Ny monsterkamp i USA: United møder Real

Næste artikel

Fergie skal undervise på Harvard

ANNONCE