Optakt: Serbisk udekamp forude

Manchester United skal forsøge at hente sin første udebanesejr i over et halvt år, når de i morgen tager til Beograd for at møde Partizan. Læs optakten til kampen herunder.

Manchester United er draget til det serbiske for at deltage i den næstmest sexede europæiske turnering, der findes; nemlig Europa League, når Partizan FK er klar til at byde storholdet fra Manchester op til dans.

Morgendagens udehold fik en tiltrængt positiv oplevelse i søndags, da ærkerivalerne fra Liverpool kom på besøg. Mange havde forventet det værste, men United holdt scouserne fra fadet og var tæt på at vinde – nærmest sensationelt – over Premier Leagues ubestridte tophold. Det er en præstation, der skal følges op på.

Det er, desværre, lettere sagt end gjort. Manchester United har nemlig både svært ved at spille på udebane og det med at være favoritterne i en kamp, hvor de skal ud og skabe spillet. På trods af, at serberne har hjemmebanefordelen, må Manchester United utvivlsomt have favoritrollen på forhånd.

Ovenstående betyder, at Partizan kan spille frit, og formentlig vil spille efter et uafgjort resultat mod gruppens favorit, mens Manchester United næsten har alt at tabe – naturligvis aldrig en nem situation at stå i.

Men Manchester United skal rejse sig. Det er længe siden, at Manchester Uniteds hårdt prøvede fans, spillere og trænere har fået en sejr at lune sig på. Og i en kamp mod Partizan FK er der ingen grund til, at dette ikke skulle blive til en realitet. Om ikke andet er det i hvert fald et krav.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet den 24. oktober klokken 18:55 på Partizan Stadium i Beograd.

Skader og karantæner:

David de Gea, Paul Pogba, Diogo Dalot, Luke Shaw, Nemanja Matic, Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe og Eric Bailly er alle nødsagede til at blive hjemme grundet skadesbehandlinger. For hjemmeholdet er det blot Lazar Markovic, som den opmærksomme læser måske kan huske fra sin tid i Liverpool, der er dømt ude.

Mulige startopstillinger:

Partizan:

Stevanovic
Miletic – Ostojic – Pavlovic – Urosevic
Natcho – Zdjelar
Asano – Soumah – Tosic
Sadiq

Manchester United:

Romero

Wan-Bissaka – Jones – Rojo – Williams
Fred – McTominay
James – Mata – Rashford
Greenwood

Hold øje med:

Hjemmeholdets 22-årige angriber Umar Sadiq er et af holdets farligste offensive våben. Det viste han blandt andet i Partizans seneste Europa League-opgør, da han med to kasser var afgørende for, at serberne på udebane kunne slå FC Astana med 2-1.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg nægter at tro på, at Manchester Uniteds elendige udebanestatistik fortsætter. Jeg nægter også at tro på, at det bliver en svær opgave. Manchester United spillede en flot kamp mod Liverpool, og jeg tror på, at det bliver et springbræt til et par fine præstationer fremadrettet. Jeg tror og håber på, at det ender 3-0 til udeholdet i morgen.

Vidste du, at…?

– Partizans to seneste hjemmekampe i europæisk fodbold var uden tilskuere?
– Manchester United ikke har vundet en udebanekamp siden miraklet i Paris?
– Sidst de to hold mødtes var i Europa Cup-semifinalen i 1966?

TV:

Kampen vises på Eurosport 2 og D-Play.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Truppen til Beograd: De Gea og Pogba ikke med

Næste artikel

Startopstilling mod Partizan FK: Maguire anfører i kampen

ANNONCE