Optakt: Stoke City – Manchester United

United skal forsøge at hente den første sejr i syv kampe i alle turneringer, når de tager til Britannia Stadium for at møde Stoke på den i England mytiske Boxing Day.

 

 

 

Mens vi herhjemme sidder midt i sild, medister og julegaveudveksling, skal Louis van Gaals tropper på besøg hos Stoke på det berygtede Britannia Stadium.

Det har ikke været nemt for Van Gaal i denne uge, hvilket også kom til udryk på onsdagens pressemøde, hvor han udvandrede. Hollænderen var af flere medier dømt færdig som United-manager efter en tid med svigtende resultater.

Manageren var utilfreds med den respektløse måde, medierne havde håndteret situationen på og valgte altså efter kort tid at forlade presseseancen. 

Hollænderen har fået støtte fra Arsene Wenger, der ikke vil diskutere en kollegas jobsikkerhed. José Mourinho, der er den store favorit som ny United-manager, hvis hollænderen bliver fyret, vil eftersigende heller ikke kommentere på sagen af respekt for sin kollega.

Van Gaal er imidlertid stadig United-manager, og han skal lede sine tropper ud til opgøret mod Stoke. Det er altid en svær opgave på Britannia Stadium, hvor Manchester City i starten af december måtte forlade banen uden point.

Hjemmeholdet kommer også ind til kampen i udmærket form med tre sejre og en uafgjort i de seneste seks kampe i ligaen.

Manageren, Mark Hughes, har formået at få Stoke, der tidligere har været kendt for deres noget primitive spillestid, til at spille en smule mere positivt og optimistisk. Offensiven med spillere som Bojan, Arnautovic og Shaqiri har bidraget til dette.

United-spillerne derimod har ikke så meget tur i den, og det har i flere kampe været tydeligt, at de mange kampe uden sejr har tæret på selvtilliden.

Den heftige diskussion om Louis van Gaals sikkerhed i jobbet som manager har helt sikker heller ikke gjort betingelserne nemmere, men en sejr på en så svær udebane vil uden tvivl give selvtillid til spillerne og lette presset på manageren – hvert fald for en stund.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles lørdag d. 26. december kl. 13:45 på Britannia Stadium.

Dommer:

Kevin Friend

Skader og karantæner: 

United har stadig en smule problemer med skader. Shaw er som bekendt ude indtil foråret. Udover det er Rojo, Lingard, Valencia og Darmian ukampdygtige. Bastian Schweinsteiger afsoner sin sidste karantænedag.

 Hos Stoke har også deres udfordringer på skadesfronten. Peter Crouch, Shay Given, Stephen Ireland og Geoff Cameron er alle ukampdygtige.

Mulige startopstillinger:

Stoke City

Butland

Johnson – Shawross – Wollscheid – Pieters

Whelan – Adam

Shaqiri – Bojan – Arnautovic

Diouf

 

Manchester United

De Gea

Young – Jones – Smalling – Blind

Carrick – Schneiderlin

Mata – Rooney – Memphis

Martial

Hold øje med:

Marko Arnautovic spiller nærmest altid godt, når Stoke møder en af de store klubber i England. Senest drev han gæk med Manchester Citys forsvarsspillere, da Stoke besejrede Uniteds bysbørn 2-0.

Sagt om kampen:

“Han (Louis van Gaal, red.) skal have lov at rette op på tingene resten af sæsonen. Jeg synes, at Chelsea har lavet en dum fejl ved at fyre Mourinho, og Manchester City ser ud til at gøre det samme snart” – tidligere United-spiller Andrei Kanchelskis om Louis van Gaal.

Skribentens bud på en sejr:

Sidste uge spåede jeg en 3-0 sejr til United. Det blev som bekendt 1-2 til Norwich, og United nåede et niveau, jeg fandt ganske bekymrende. Under normale omstændigheder tager topholdene til Britannia Stadium med den indstilling, at de kan leve med et uafgjort resultat. I Uniteds nuværende situation vil et uafgjort resultat være mere end fint. 1-1.

TV: 

Kampen vises på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:

Manchester City – Sunderland

Liverpool – Leicester City

Chelsea – Watford

Southampton – Arsenal

 

Oplev Manchester United på Old Trafford! Vi guider dig på vej her

Bliv klædt på til kamp her – Køb Manchester Uniteds nye trøje

Forrige artikel

Kanchelskis: LVG forstår ikke Premier League

Næste artikel

Startopstillingen mod Stoke

ANNONCE