Optakt: United skal ride videre på bølgen fra sidste sæson

Sidste sæsons fine form skal fortsættes og nu med friske ben. Dermed skal Crystal Palace på Old Trafford ikke være en uoverkommelig udfordring. Læs optakten her.

Efter en ikke overvældende lang sommerpause står den nye sæson nu for døren. 

Manchester United er et af fire hold, der endnu ikke har været i kamp, mens Premier League-sæsonen for de øvrige 18 startede for en uge siden.

Her var Crystal Palace, som lørdag gæster Old Trafford også i aktion, og det blev til en smal 1-0-sejr til London-klubben på et mål af den tidligere United-spiller Wilfried Zaha. 

Det var ellers ikke en kamp, som Palace-holdet dominerede, og sådan bliver kampbilledet formentlig også lørdag aften. 

På den ellers korte sommerpause er der sket en del i United-truppen: Harry Maguire er blevet anholdt, Paul Pogba har været ramt af coronavirus og Bruno Fernandes er blevet far – for bare at nævne nogle eksempler.

Det er der til gengæld ikke på transfermarkedet, hvor stort set alle topspillere – og særligt en ung fyr i Dortmund – er blevet rygtet til klubben, uden at der er sket noget.

At sige, at der ikke er sket noget, er heller ikke helt rigtigt. For ser man på førsteholdstruppen, så er der jo kommet en forstærkning på en af de pladser, fansene har råbt på – nemlig på den centrale midtbane, hvor Ajax-stjernen Donny van de Beek er kommet til. Det bliver spændende.

Dermed er det stort set samme trup, som sluttede den seneste sæson af på så fornem vis, der nu tager hul på en ny. Det har da positive toner over sig – i hvert fald indtil trætheden igen melder sig på grund af den manglende bredde. Men det må de sidste uger af transfervinduet jo gøre noget ved.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag 19. september klokken 18.30 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Ole Gunnar Solskjær råder over en stort set skadesfri trup. Phil Jones og Axel Tuanzebe er de eneste, der fortsat er ude med skader, og sidstnævnte er begyndt at træne på græs, så der er lys forude.

Hos Crystal Palace har man fortsat langtidsskadede Gary Cahill, James Tomkins, Nathan Ferguson og Patrick van Aanholt ude. På vej tilbage er Mamadou Sakho, Christian Benteke og Connor Wickham, som dog alle er tvivlsomme.

Dommer:
Kampens dommer bliver Martin Atkinson.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
Pogba – Fernandes – van de Beek
Greenwood – Martial – Rashford

Crystal Palace
Guaita
Ward – Kouyate – Dann – Mitchell
Townsend – McArthur – McCarthy – Schlupp
Zaha – Ayew

Hold øje med:
Han bliver nævnt igen og igen, og det er der en grund til. Wilfried Zaha er Crystal Palaces klart vigtigste mand, og stort set alt offensivt går igennem ham. 

Ivorianeren er hurtig, pågående og teknisk stærk, og så er han målfarlig som bare pokker, når tingene lykkes for ham. 

Senest scorede han sejrsmålet i Crystal Palaces åbningskamp mod Southampton, og senere fik han med VARs hjælp også annulleret en scoring til 2-0.

Zaha har spillet hele sin karriere i Crystal Palace bortset fra en afstikker til Manchester United fra 2013 til 2015. Her blev han aldrig en succes, og faktisk brugte han det meste af tiden på lån hjemme i London hos Palace.

Sagt om kampen:
”Det er vigtigt at komme godt fra land. I sidste sæson var vi ikke gode nok i de første syv-otte kampe. Den første kamp var fremragende, men så mødte vi Palace og ramte en barriere, hvorefter vi kæmpede lidt.” – Ole Gunnar Solskjær

Skribentens bud på kampen:
Selv om det har været en mærkelig sæsonoptakt med alverdens tænkelige og utænkelige udfordringer i truppen, så har Uniteds 13-14 bedste spillere så meget kvalitet, at en hjemmekamp mod Crystal Palace ikke må koste point. Udeholdets fordel må være, at det allerede har været i aktion to gange i denne sæson – en gang i ligaen og en gang i Carabao Cup – mens United kun har spillet en enkelt træningskamp. Det bør i mine øjne bare ikke være fordel nok til for alvor at kunne true en frisk United-trup. Derfor vinder Solskjærs tropper 3-1.

Vidste du, at…

  • United tabte 2-1 til Palace på Old Trafford i sidste sæson. Det er det eneste nederlag til London-klubben i 22 opgør i Premier League.
  • Bruno Fernandes har været involveret i 20 af Uniteds 51 mål, siden har ankom til klubben. I den tid har han både flest assists (8) og mål (12) af alle i truppen.
  • Ingen klub har vundet sin PL-åbningskamp flere gange end United, der har gjort det 19 gange.

TV:
Kampen vises på TV3 Max og på Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod:
Lørdag 19. september
21.00 Arsenal – West Ham

Søndag 20. september
13.00 Southampton – Tottenham
17.30 Chelsea – Liverpool

Mandag 21. september
21.15 Wolves – Manchester City

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Romano: United forhandler om Telles

Næste artikel

Startopstillingen i sæsonåbningen: Fosu-Mensah, James og McTominay med fra start

ANNONCE