Optakt: United tager imod mægtige Barcelona

Manchester United møder onsdag FC Barcelona i det første opgør af Champions League kvartfinalerne. Her kan du læse OldTrafford.dk’s optakt til den store kamp.

Manchester United er en del af Champions League kvartfinalerne for første gang siden 2013-2014-sæsonen. Dengang mødte ”De Røde Djævle” Bayern München. Tyskerne avancerede til semifinalen med en samlet sejr på 2-4. I den sæson var David Moyes manager i United, og han havde netop taget over for Sir Alex Ferguson. Der må siges at være sket en del siden.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Faktum er, at United i 2013-2014 var forsvarende Premier League mestre og en fast inventar af knockoutrunderne i klubfodboldens fineste turnering. Klubbens position i international fodbold har siden da været dalende, men efter ansættelsen af Ole Gunnar Solskjær er der igen forhåbninger om lys for enden af tunellen.

For FC Barcelona har situationen været en anden. Catalonierne vandt senest turneringen i 2014-2015, da man slog Juventus 3-1. Alligevel må den kommende kvartfinale vække en smule nervøsitet for Ernesto Valverde (Barcelona træner, red.), idet klubben er blevet slået ud af turneringen i kvartfinalerne tre år i streg. Senest skete det, da man i forrige sæson med et 0-3 nederlag i Rom smed en 4-1 føring fra det første opgør.  

Stregerne er tegnet op, og i morgen står United og Barcelona overfor hinanden for første gang i syv år. ”Barca” kommer ind til kampen som storfavoritter – en rolle Paris Saint-Germain også havde i forrige runde, da de blev slået ud af United efter ”miraklet i Paris”. 

LÆS OGSÅ: Tre CL-kampe på Old Trafford vi aldrig glemmer

Dato, tid og sted:
Opgøret finder sted onsdag den 10. april kl. 21:00. Old Trafford danner ramme om kampen.

Kampens dommer:
Gianluca Rocchi har fået til opgave at styre slagets gang onsdag aften. Den 45-årige italienske fodbolddommer har dømt på den helt store scene siden 2008. Han dømte senest en Champions League kamp, da Liverpool og Bayern München spillede 0-0 på Anfield i ottendedelsfinalen den 19 februar. Vi ved med sikkerhed, at Rocchi vil få hjælp af VAR, Video Assistant Referee, hvis der bliver behov for dette. 

Skader og karantæner:
Det begynder heldigvis at se bedre ud på skadesfronten for Solskjær og co. Romelu Lukaku og Victor Lindelöf var senest tilbage i opgøret mod Wolverhampton, hvorimod Matteo Darmian, Antonio Valencia, Eric Bailly og den tidligere Barcelona-spiller, Alexis Sanchez, ikke forventes at blive klar til kampen. Marcus Rashford og Ander Herrera var heller ikke en del af United-truppen i seneste Premier League opgør, men de kan fortsat nå at blive klar til onsdag aften.

Barcelona døjer ikke med de store skadeskvaler. Rafinha, der normalt ikke er en del af ideal-opstillingen, sidder ude med en skade. Ousmane Dembélé, der ikke deltog i holdets sejr mod Atletico i weekenden, kæmper for at blive klar. Kantspilleren, der er en del af det franske landshold sammen med blandt andre Paul Pogba og Anthony Martial, er en vigtig spiller for catalonierne. 

Mulige startopstillinger:
Manchester United:
De Gea
Young – Lindelöf – Smalling – Shaw
Herrera – Matic – Pogba
Lingard – Lukaku – Martial

FC Barcelona:
Ter Stegen
Roberto – Pique – Lenglet – Alba
Arthur – Busquets – Rakitic
Messi – Suarez – Coutinho

Hold øje med:
Jeg opfinder ikke den dybe tallerken ved at nævne Lionel Messi, som spilleren United bør have et ekstra øje på. Argentineren var senest på spil i weekenden, da han scorede det sidste mål i 2-0 sejren over Atletico. Dette førte ham op på 33 ligamål i 29 kampe. Messi er spilleren, der kan komme til at gøre forskellen onsdag aften, og selvom United-forsvarerne stod godt imod blandt andet Kylian Mbappe i forrige Champions League runde, står de altså overfor en ekstra dimension, når Barcelona kommer på besøg.

Om Chris Smalling kender til Messis svaghed vides ikke. I løbet af marts gik et citat fra englænderen nemlig viralt, hvor han udtalte, at han kender til en svaghed ved Messi, som ingen andre gør. Smalling har dog siden været ude at udtale, at der er tale om et falsk citat skabt af en ukendt kilde. 

Sagt om kampen:
Vi er nødt til at spille som et hold, og vi skal spille op til vores fulde potentiale. Vi har selvfølgelig også brug for en smule held i disse kampe, og hvis vi kan få det disse aftener, så er der ingen grund til, at United ikke kan komme ud som vindere af de to kampe. Citat af Dwight Yorke.

Fysisk er de meget stærke, og de ved, hvordan man lægger pres på modstanderen. De har spillere, der er fysisk stærke, og de kan også være farlige rent taktisk. Citat af Ernesto Valverde. 

Skribentens bud på kampens resultat:
Barcelona er uden tvivl favoritter til at gå videre til semifinalen, og det er derfor udslagsgivende, at United får et godt resultat med fra Old Trafford, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en billet videre i turneringen. Selvom et nederlag på hjemmebane ikke betyder, at United er ude af turneringen, tror jeg dog ikke på, at ”Miraklet i Paris” kan gentages med et ”Miraklet i Barcelona”. Derfor er det vigtigt med en god præstation i morgen, men jeg tror desværre ikke, at vi er i god nok spillemæssig form til at slå Barcelona. Kampen ender 1-1, og vi er dermed stadig i live forud for returopgøret.

Vidste du, at…

  • Sidst United og Barcelona mødte hinanden i Champions League var i finalen på Wembley den 28. maj 2011. Her leverede Messi og co. en overmægtig præstation og tog trofæet med en sejr på 3-1.
  • United og Barcelona har spillet 11 betydningsfulde kampe i løbet af de to klubbers historie. Den første var den 7. marts 1984. United har vundet tre, spillet fire uafgjort og tabt fire.
  • Barcelona har aldrig vundet en kamp på Old Trafford.

TV:
Kampen kan ses på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:
Tottenham – Manchester City (tirsdag)
Liverpool – FC Porto (tirsdag)

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Antonio Valencia er på vej til MLS

Næste artikel

Solskjær: Herrera er højst sandsynligt ude

ANNONCE