Optakt: United vs Spurs

United skal tilbage på sejrskurs i Premier League, men Tottenham bliver en svær opgave selv uden Harry Kane.

Efter  en flyvende start på sæsonen, er United kommet lidt i modvind de seneste uger, efter et par spillemæssigt knap så prangende kampe mod Liverpool, Benfica & i særdeleshed Huddersfield.

Nu venter en af de helt store rivaler i toppen af Premier League, når Tottenham i morgen gæster Old Trafford. Manchester City har åbnet et lille hul i toppen af ligaen, så både United og Spurs vil jagte de tre point.

I midt ugen spillede United sig videre til kvartfinalerne i Carabao Cuppen, ved at besejre Swansea på udebane. Omvendt måtte Tottenham skuffende forlade turneringen, efter at have smidt føringen og tabte 2-3 hjemme til West Ham.

Mauricio Pochettino og hans tropper har ellers startet sæsonen fornemt, og sidste sæsonens sølvvindere ligner et mandskab der atter har tænkt sig at spille med helt fremme i årets Premier League.

Spurs leverer en frisk gang fodbold, der er masser af tempo på, der bliver skabt chancer og de har flere strenge at spille på, selv om topscorer Harry Kane naturligvis er holdets helt store profil.

Opgøret på Old Trafford er en god mulighed for Jose Mourinho og United-spillerne, til at vise de kan besejre en af de nærmeste rivaler og samtidig atter få gang i det flydende angrebsspil.

Dato, tid & sted
Kampen spilles på Old Trafford lørdag den 28.oktober med kick-off klokken 13.30 dansk tid.

Skader & karantæner
Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic, Marouane Fellaini, Paul Pogba & Michael Carrick har ikke trænet med i ugens løb, og er ude af kampen lørdag. Pogba er dog endelig vendt retur fra genoptræningen i Miami, og bør snart kunne komme i spil.

Marcus Rashford & Ander Herrera har døjet med problemer med henholdsvis lår og ankel, men har trænet med de seneste dage, og forventes til rådighed.

Hos Spurs er holdets helt store profil meldt ude. Harry Kane pådrog sig en muskelskade i sidste uges kamp mod Liverpool, og stod over i Carabao Cuppen. Han skulle ikke være blevet skaden kvit, og misser dermed braget i Manchester.

Ellers har gæsterne Victor Wanyama og Erik Lamela ude med skader, mens Moussa Dembele og Danny Rose netop er vendt tilbage fra ophold på sidelinjen.

Dommer
47-årige Jonathan Moss dømmer kampen på Old Trafford. Han har tidligere dømt United en enkelt gang i denne sæson, det var i sejren på 0-4 ude mod Swansea tilbage i august.

Mulige startopstillinger

David de Gea
Antonio Valencia – Chris Smalling – Phil Jones – Ashley Young
Nemanja Matic – Ander Herrera
Henrikh Mkhitaryan – Juan Mata – Marcus Rashford
Romelu Lukaku

Hugo Lloris
Toby Alderweireld – Davinson Sanchez – Jan Verthongen
Kieran Trippier – Eric Dier – Moussa Dembele – Ben Davies
Dele Alli – Fernando Llorente – Christian Eriksen

Hold øje med
Tottenham har mange profiler, og er et spændende hold at følge. Et par af nøglerne i deres offensive spil er Dele Alli og danske Christian Eriksen. Den danske tekniker har indtil videre nettet tre gange i otte kampe i Premier League, og skaber masser af chancer til sine medspillere.

Sagt om kampen
– Vi må se om han når kampen mod Real Madrid i Champions League, men det er umuligt at få ham klar til kampen i morgen, siger Pochettino om Kane.

– At slå Spurs hjemme på Old Trafford, vil være en god måde at starte endnu en række sejre i ligaen på, siger David de Gea.

Skribentens bud på kampen
Kampen er vigtig for begge hold, der gerne vil holde trit med Manchester City i toppen af tabellen, derfor kan man frygte en taktisk kamp, hvor ønsket om ikke at tabe er større end viljen til at vinde.

Jeg er dog optimist, og tror på et brag af en fodboldkamp, mellem to hold som virkelig folder sig ud og skyder med alt hvad der er i offensiven. Hjemmebanefordelen hjælper United til en sejr på 3-1.

Vidste du, at…
– Kampen bliver et slag mellem to af ligaens bedste keeper, de Gea har pt syv clean sheets i årets Premier League, mens Lloris har holdt nullet fem gange.
– United har ikke lukket mål ind i de seneste fem hjemmekampe.
– Harry Kane har blot scoret en enkelt gang mod United tidligere.
– United har vundet de tre seneste hjemmekampe mod Spurs.
– United har blot tabt fire af de seneste 32 ligakampe mod Spurs.

Hvem spiller rivalerne mod?
West Bromwich – Manchester City.
Liverpool – Huddersfield.
Arsenal – Swansea.
Bournemouth – Chelsea.

TV
Kampen sendes på TV3+, med optakt fra klokken 12.30.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Medie: United slipper for Kane

Næste artikel

Mourinho ser frem til Tottenham-kampen

ANNONCE