Optakt: West Bromwich Albion – Manchester United

Louis van Gaal kan mandag få sin tredje sejr på stribe, når han med sit Manchester United-mandskab gæster West Bromwich Albion på The Hawthorns.

Inden landsholdspausen hev Manchester United med nød og næppe sejren hjem mod Everton, særligt takket være nogle fornemme aktioner af David De Gea. Mandag aften skal de kaptajnløse djævle så forsøge at ride videre på bølgen, inden en række store kampe venter forude.

“De røde djævle” kommer med to snævre, men vigtige sejre i bagagen. Mod West Ham holdt United således en 2-1-føring hjem i anden halvleg, på trods af, at Wayne Rooney blev vist det røde kort for en grim tackling, og mod Everton var det mest af alt en velspillende David De Geas skyld, at djævlene også her formåede at hive 2-1-sejren hjem.

Hjemmeholdet har fået en blandet start på sæsonen, og ligger på en øjeblikkelig 15. plads. Det står dog så tæt i ligaen, at en sejr over United vil bringe dem helt op i den gode halvdel af tabellen. Senest tabte holdet snævert til Liverpool, mens højdepunktet for ”The Baggies” kom, da de to runder forinden slog Tottenham på White Hart Lane.

Deres unge angriber, Saido Beharino, er særligt kommet godt fra land, og har haft en enorm aktie i West Broms pointhøst. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at United er oppe mod et hold, der på dagen sagtens kan overraske og true djævlenes til tider svækkede defensiv.

Med en sejr mod West Bromwich vil United altså kunne få den perfekte optakt, inden mægtige Chelsea gæster Old Trafford i den kommende runde.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet mandag 19. oktober 2014 på The Hawthorns, og vises på TV3 Sport 2.

Skader/karantæner:
“De røde djævle” må stadig undvære holdets kaptajn, Wayne Rooney, som afsoner tre spilledages karantæne, efter sin grimme tackling mod Steward Downing for tre uger siden. 

Dog er der godt nyt på skadesfronten, hvor Louis van Gaal har afsløret, at både Ander Herrera, Ashley Young, Chris Smalling og Phil Jones træner med og er meldt kampklar. Michael Carrick, som ikke har spillet en professionel kamp siden maj, er ligeledes meldt fit for fight. Det er dog tvivlsomt, hvorvidt Carrick får en rolle at spille i mandagens kamp, men altså godt nyt for et United-mandskab, som har været hårdt prøvet på skadesfronten hele sæsonen.

Et lille men er, at van Gaal stadig må undvære det nye stjernefrø, Paddy McNair, som har pådraget sig en forstrækning, mens også Jonny Evans, Antonio Valencia og Jesse Lingard definitivt er meldt ude.

Dommer:
Mike Dean dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

West Bromwich Albion

Foster

Gamboa – Lescott – Dawson – Pogocnoli

Gardner – Morrison

Dorrans – Sessegnon – Brunt

Berahino

 

Manchester United

De Gea

Rafael – Jones – Blackett – Rojo

Blind

Herrera – Di Maria

Mata

Van Persie – Falcao

 

Hold øje med:

Som nævnt tidligere i optakten, har West Bromwichs burundiske angriber, Saido Berahino, været en evig trussel for Birmingham-klubben denne sæson, og det kan meget vel blive i år, at den 21-årige angriber får sit gennembrud. Berahino er således allerede oppe på seks mål i syv kampe i alle turneringer – kun tre færre, end han formåede i sine 35 kampe i hele den forgangne sæson.

Sagt om kampen:

”For at dræbe en kamp, har du brug for en stram disciplin. Ikke kun fra en, tre eller otte spillere men fra alle 11. Dette er det sværeste, og vi kan gøre det, men det tager tid. ”. – Louis van Gaal om holdets nervøse tendenser mod slutningen af de seneste kampe.

Skribentens bud på kampens udfald:

West Bromwich kan, når de rammer dagen, være et virkelig svært hold at skulle op i mod, og jeg forventer, at de med sit rutinerede forsvar vil holde en stram disciplin i defensiven, mens United heller ikke har virket usvigeligt sikre i deres defensiv – sidst vist mod Leicester, hvor den var tæt på ikke-eksisterende.

Dog tror jeg, at Falcao, van Persie, Mata m.fl. bliver en lidt for stor mundfuld for ”The Baggies”. 3-1 til de røde fra Manchester.

Vidste du, at…

  • Manchester United har aldrig tabt til West Brom på The Hawthornes i Premier League (7 sejre, 1 uafgjort)
  • Der har kun været én uafgjort kamp mellem holdene i deres seneste 18 møder – i Sir Alex’ afskedskamp, som endte 5-5.
  • West Broms sejr på Old Trafford sidste år, er den eneste gang, West Brom har vundet over United i Premier League
  • Manchester United er uden sejr i deres seneste fem udekampe i ligaen – den værste stime siden 2001. Det er 18 år siden, at holdet sidst var uden sejr i seks udekampe i streg.
  • Robin van Persie har scoret fire mål og lagt op til to, i sine sidste syv kampe mod West Brom. 
Forrige artikel

Vinderen af Roy Keane - Second half er fundet

Næste artikel

Van Gaal: Dumt med tre måneders horisont

ANNONCE