OT.dk talentspejder: Daniel James

En af de hurtigste spillere i engelsk fodbold, ung, sulten og britisk. Sådan lyder beskrivelsen i overskrifter om Swanseas Daniel James, der angiveligt er på vej til Old Trafford.

Vi er nu nået til anden spiller i OldTrafford.dks scouting-serie, og den spiller, der bliver fokuseret på, er den 21-årige kantspiller Daniel James fra Swansea City.

James er blevet ekstra relevant, da han eftersigende allerede skulle være blevet enig med Manchester United om personlige detaljer, og ligner mere og mere en spiller, der kommer til at optræde på Old Trafford i næste sæson. Men hvem er han – og hvad kan vi, som United-fans, se frem til?

Det er, som det også fremgår af alderen, en ung spiller, der er tale om, og det sætter sit tydelige spor i hans ringe erfaring. Han er først for alvor begyndt at spille seniorfodbold i denne sæson, hvor han har fået sit gennembrud fra Swanseas akademi, hvor han har været siden han skiftede fra Hull City som 16-årig.

Og den ovenstående beskrivelse passer meget godt på det mantra, Ole Gunnar Solskjær angiveligt skulle holde sig til, når han køber spillere til sommer – nemlig unge, sultne og britiske spillere, som han holder sig til at købe, i stedet for at lave “Galactico-signings”, som det førhen har været tilfældet med Angel di Maria, Radamel Falcao og Alexis Sanchez.

Daniel James er velsagtens en af de hurtigste spillere i engelsk fodbold. Det kan sættes i den kontekst, at han angiveligt skulle have løbet 36 kilometer i timen – det er altså omtrent ligeså hurtigt, som spillere som Gareth Bale, Kylian Mbappé og Leroy Sane tidligere har løbet.

Denne fart gør ham naturligvis automatisk svær for backs at kontrollere. Vil du selv se, hvor hurtig, James er, kan vi kun referere til et klip, Eurosport lagde op af hans highlights i FA Cup-kampen mod Brentford, hvor han viste, hvor hurtig, han er. 

Udtrykket “one trick pony” passer ikke på Daniel James. Han kan, med sin naturlige fart, udfordre mod baglinjen, men har også vist flere prøver på, at han ikke er bange for at trække ind i banen og forsøge at skabe en direkte målchance.

Daniel James mod Manchester City

Swansea-ekspert Ian Mitchelmore beskriver ham i podcasten Standing on the North Bank som “en spiller, der får tilskuerne op af stolene, når han har bolden”, hvilket er nemt at se, da hans direkte spillestil og hurtighed skiller ham ud fra enhver anden på banen.

Og den unge kantspiller er ikke helt uden slutprodukt. Faktisk er det en del af hans spil, som han har forbedret gevaldigt i løbet af sæsonen. Alene i løbet af de seneste ti kampe har James formået at lave tre assist og tre mål – og har i løbet af sæsonen været direkte involveret i mål hver 183 minutter. Det er flot af en ung kantspiller.

Dog er Daniel James ikke den største fyr i verden – med sine blot 170 centimeter vil han være udfordret på størrelsen, når han skal op og spille med de store drenge i Premier League, og vil ikke være en størrelsesmæssig trussel i feltet, på trods af, at han kan spille helt på toppen.

James mangler også en anelse skarphed. Både i afslutninger og målgivende afleveringer. Dette er helt bestemt noget, James har forbedret i sæsonens løb – dog ønsker man fortsat at se mere fra ham, men med en landstræner som Ryan Giggs og en mulig kommende klubtræner i Ole Gunnar Solskjær, er det måske ikke verdens største problem.

Alt i alt ser Daniel James utroligt spændende ud, og det ser lovende ud for Manchester United og Ole Gunnar Solskjærs planer om at købe unge, sultne spillere som netop James. Ifølge Sky Sports skulle prisen ligge på omkring 15 millioner pund, og vores bud er også, at prisen kommer til at ligge deromkring.

Fakta om Daniel James:

Position: Kantspiller, med mulighed for at spille helt på toppen

Nationalitet: Wales, men er født i England

Alder: 21

Kampe for nuværende klub: 39

Mål for nuværende klub: 6

Assist for nuværende klub: 10

Tidligere klubber: Hull (i ungdomsårene), Shrewsbury

Spillersammenligning: Raheem Sterling

Styrker: Hurtighed, motor, udfordringer, driblinger

Svagheder: Størrelse og kynisme

Forventet indkøbspris: 10-20 millioner pund

Sagt om ham: Ryan Giggs: “Når du har den rå fart, er du en trussel på ethvert niveau. Som en kantspiller er du nødt til at udvikle andre dele af dit spil, som jeg også føler, at han gør. Han kan også spille helt fremme, som vil hjælpe ham.”

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Mirror: United skal give £50 millioner for Wan-Bissaka

Næste artikel

Times: Conte vil hente Lukaku til Inter

ANNONCE