Overblik over Uniteds transfervindue

Manchester United hentede i sommerens transfervindue tre nye spillere, forlængede med Zlatan og sagde farvel til en af klubbens største spillere nogensinde.

Ved midnat i aftes lukkede denne sommers transfervindue i. Det var et vildt vindue, hvor der blev slået transferrekorder, og det er nu ikke usædvanligt, at spillere bliver handlet for op mod en milliard kroner.

Manchester United skulle forsøge at drage fordel af, at de havde vundet Europa League og derved kvalificerede sig til Champions League denne sæson. Da Premier League-kampagnen var middelmådig, var det klar, der skulle hentes forstærkninger.

Sommerens første indkøb var svenske Victor Lindelöf. Forsvarsspilleren havde længe været på mourinhos radar, og allerede i januar blev han kædet heftigt sammen med United. Det var dog først i starten af sommer, svenskeren blev præsenteret.

Den næste handel skulle vise sig at blive opsigtsvækkende. Romelu Lukaku lignede længe en ny Chelsea-spiller, men Mourinho og Woodward ville det anderledes. United sikrede sig den store belgier for 635 millioner kroner*. Der var for snuden af mestrene fra Chelsea, der i stedet hentede Alvaro Morata, som ellers længe lignede en ny United-spiller.

Jagtede længe nye offensive kræfter

José Mourinho havde før sommer udtalt, at han gerne vil have holdet forstærket på fire positioner. Og på hans udtalelser i løbet af sommeren kunne man forstå, at de resterende to skulle være en offensivspiller og en balancerende midtbanespiller.

Den sidste kasse passede Nemanja Matic i. Serberen, der sidste sæson blev mester med Chelsea, var allerede sidste sæson rygtet sammen med United og Mourinho, men det var altså først efter sommerens preseason-tour i USA, at han blev præsenteret i klubben. United sendte op mod 330 millioner kroner af sted til London for at sikre sig midtbanespilleren.

Så manglede bare en spiller, skulle Mourinho have sine ønsker opfyldt. Længe jagtede United Ivan Perisic i Inter, men den italienske klub satte en pris på kroaten, som United angiveligt ikke ønskede at efterleve.

I transfervinduets sidste tid dukkede Gareth Bale søreme op på rygtebasis, ligesom der også gik rygter om, at Alexis Sanchez-lejren skulle have tilbudt chileneren til United. Det var dog vist kun rygter.

I sidste uge blev Zlatan Ibrahimovic præsenteret. Men han tæller ikke helt som ny, da der i teorien er tale om en kontraktforlængelse.

Farvel til Rooney
Sommerens transfervindue betød også et farvel til Wayne Rooney, der vendte hjem til sin barndomsklub, Everton. Den tidligere United-anfører var blevet en rotationsspiller for Mourinho, og det var kun et spørgsmål om, hvor længe han ville finde sig i det. Tidligere holdkammerater og træner fortalte om, hvordan det måtte brænde i Rooney, at han skulle vænne sig til denne rolle.

Men Everton blev altså redningskransen for Rooney. Efterfølgende udtalte Mourinho, at han har den største respekt for Rooney, og han gerne så ham blive i klubben. Men han havde forståelse for Rooneys beslutning.

Wayne Rooney efterlader en tung arv i klubben. Det er blevet til adskillige Premier League-titler. Han har vundet Champions League og Europa League. Samt FA Cuppen ved en enkelt lejlighed. Samtidig nåede han at blive klubbens mest scorende nogensinde. En rekord, der nok næppe bliver slået. Rooney var en populær skikkelse, og særligt blandt nuværende og tidligere holdkammerater var der stor ærgrelse over, at forholdet sluttede i sommer.

Farvel sagde United også til evighedstalentet Adnan Januzaj. Belgieren nød en flot første sæson under David Moyes, men siden har han ikke nået samme højder. Han blev solgt til Real Scoiedad for kanp 100 millioner kroner. Guillermo Varela skiftede til CA Peñarol i hjemlandet, Uruguay. Højrebacken slog aldrig igennem i United.

Yderligere er Timothy Fosu-Mensah, Cameron Borthwick-Jackson og Sam Johnstone alle blevet lejet ud den kommende sæson.

*- Priserne er fra Transfermarkt.com

Læs mere om:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Zlatan: Intet kan stoppe mig

Næste artikel

Bekræftet: Pereira udlejes til Valencia

Relaterede artikler
Total
0
Share