Rio hylder Nelson Mandela

Mandela fylder i dag 94 år, og i den anledning hylder Rio Ferdinand sydafrikaneren.

Rio Ferdinand hylder den tidligere sydafrikanske præsident, og er dybt imponeret over Mandelas lange kamp for hans lands demokrati, frihed og basale rettigheder. En kamp han var villig til at ovre sig selv for.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

– Mandela var ikke egoistisk, i dagens samfund er der meget mig, mig, mig og meget egoisme. Mandela opgav en stor del af sit liv for andre. Han ofrede sig selv, så en hel nation kunne få fremgang, siger Rio.

Ferdinand mener også, at de unge i skolen burde lære om Mandela, og hans kamp mod apartheid. Han burde være fast punkt i pensum.

– Han er en som unge i dag burde lære om, skrive om og være i det nationale pensum. I dagens verden er der ingen, der kan inspirere dig som Mandela, siger Ferdinand.

Sir Alex roser også
Dagen i dag, Mandelas fødselsdag, er i Sydafrika også kaldet “Mandela Day”. Her er det meningen, at alle voksne skal bruge 67 minutter af dagen på at lave noget velgørenhedsarbejde. Det svarer til antallet af år, Mandela kæmpede for menneskerettigheder.

Sir Alex Ferguson har mødt Mandela ved et par tidligere lejligheder, senest i 2006. Men en episode efter treble-sæsonen vækker minder hos skotten.

– Jeg husker da han talte i Monaco, efter vi havde vundet the treble, og ærligt talt, så rejste hårene sig i nakken på mig. Hans tale var helt ubeskrivelig. Hans betydning her i Sydafrika har været enorm. Det er en ære at være her og fejre hans fødselsdag, sagde Ferguson på gråsdagens pressemøde.

En af de ting Fergie specielt bider mærke i ved Mandela er, at han ikke bærer nag eller er bitter på trods af den behandling han fik.

– Du skal være speciel for at kunne putte det væk, og komme videre med livet og have den indflydelse han har haft på dette land, siger Ferguson i følge Manchester Evening News.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: AmaZulu FC – Manchester United

Næste artikel

Startopstillingen mod Amazulu

ANNONCE