Rooney bænkes af Southgate

Når England i morgen løber på banen mod Slovenien, må Wayne Rooney nøjes med en plads på bænken.

Det er ikke nemt at være Wayne Rooney i øjeblikket. Først mistede han sin plads i startopstillingen i United, og nu ser det også ud til, at pladsen på det engelske landshold er ved at forsvinde.

Gareth Southgate bekræfter i hvert fald her til aften, at han i morgen sender den normale anfører på bænken. Men at det ikke sker grundet præstationerne på banen, men er af taktiske årsager.

– Eric Dier afløser Wayne Rooney. Vi har set på Slovenien og måden de spiller på. Da jeg så på dem i sidste uge, begyndte vi at vurdere hvem vi ønskede at have på midtbanen. Det handler ikke om Rooneys præstation i lørdags, for der var han god og styrede tempoet og spillet, og var yderst disciplineret.

– Vi følte at vi måtte give ham besked i god tid, så jeg informerede ham i går. Når vi nu tager en beslutning som denne omkring Rooney, giver det naturligvis en del omtale i medierne. Han ville selv udtale sig i dag uanset hvad, også selv om jeg havde sagt at han ikke behøvede det. Han er stolt over at spille for sit land, sagde Southgate på dagens engelske pressemøde.

Rooney spillede på den centrale midtbane i lørdagens sejr mod Malta, men fik efterfølgende en del kritik for hans sløve indsats og mange fejlafleveringer. Rooney vil dog fortsat være anfører på landsholdet, men vil dog i morgen se Jordan Henderson bære bindet fra start af.

Og Gareth Southgate, der pt er midlertidig manager efter fyringen af Sam Allardyce, synes ikke det var en nem beslutning af tage.

– Det er ikke en nem beslutning, da jeg har stor respekt for ham som spiller og menneske. Men det er vores beslutning. På det menneskelige plan bryder jeg mig ikke om at skulle træffe disse valg. Nogle vil uden tvivl være glade for at han bænkes, men det plager mig lidt, og måske mere end det plager Rooney selv, lød det fra Southgate.

England har maksimum point efter to kampe, mens Slovenien har fire point efter de to første kampe i puljen. Kampen sparkes i gang klokken 20.45 i morgen aften.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

- Fantastisk at lære af Zlatan

Næste artikel

- Selvfølgelig er jeg skuffet

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share