Rooney sammenligner sin rolle med Scholes

Wayne Rooney var her, der og alle vegne i dagens kamp, hvor han igen havde udgangspunkt i en dybere midtbaneposition. Jeg gjorde bare som Scholes, mener han.

Wayne Rooney scorede her til eftermiddag sit syvende og ottende sæsonmål, da han ledte sit hold til sejr over Newcastle. Dermed er englænderen delt topscorer for sæsonen sammen med Robin van Persie, og det glæder naturligvis skipperen. 

– Det var en god præstation og en fin sejr. Vi var skuffede over at et mål gik imod os til sidst, men overordnet set er vi glade for at komme afsted med tre point.

Som Paul Scholes

Rooney har i de seneste kampe spillet en mere tilbagetrukket rolle på midtbanen, hvor han kunne tage løbene ind i de tomme rum bag de øvrige angribere. Uniteds kaptajn begynder at kunne se paraleller mellem ham og en tidligere United-legende.

– Det er en position jeg har spillet mange gange og som jeg ved, jeg kan spille. Det er rart at vinde, rart at score mål – jeg er glad for præstationen, siger Rooney ifølge BT Sport.

– Træneren har givet mig endnu mere lov til at gå med frem og komme ind i boksen fra den position – som Paul (Scholes, red.) gjorde mange gange i sin karriere, hvor han kunne se bolden komme ud bredt, for at se rummet og tage løber derind. Det var hvad jeg gjorde i dag med mine to mål. 

Toppen stadig mulig

“De røde djævle” har haft en fremragende periode, hvor det er blevet til syv sejre ud af otte mulige. Holdet ligger nu solidt placeret på ligaens tredjeplads, men anføreren understreger, at der stadig er meget der kan nå at ske.

– Der er lang vej at gå, det ved vi. Vi har før jagtet førerhold ned på trods af et stort forspring i point. Alt kan ske, især over den kommende uge eller to. Der er mange kampe, og kan vi slippe fra dem med de rigtige resultater – ja så vil vi være i en god position.

Wayne Rooney har i alt nettet 224 gange for Manchester United. Alle englænderens otte mål er denne sæson scoret i Premier League.

Forrige artikel

Pardew utilfreds med dommeren

Næste artikel

Ángel di Maria skadet til træning

ANNONCE