Sikker sejr mod Hull

United var mindst en klasse bedre end Hull, der ikke havde meget at byde på i dagens opgør.

United vandt i dag den tredje kamp på stribe. Det er ved at være længe siden det sidst skete, og med de tre point fra dagens sejr mod Hull, holder United fast i toppen af ligaen.

I samtlige 90 minutter plus tillægstid var der mere eller mindre kun et hold på banen. Hull havde ikke meget at byde på, og fik nærmest ikke testet David de Gea i de første 45 minutter. Generelt kunne United-keeperen tage en fridag, der kommer ganske velfortjent, efter en række store kampe fra spanieren.

United havde Marcos Rojo tilbage i forsvaret. Argentineren udgik med en skulderskade i lokalbraget mod City, men var i dag tilbage og leverede en solid præstation sammen med Chris Smalling i bagkæden.

Skade til Angel Di Maria

Kampen fik dog en uheldig indledning, for knap havde uret rundet de fem minutter, før Angel Di Maria tog sig til baglåret. Kort efter udgik Uniteds nye 7’er, og ind kom i stedet Ander Herrera, der forleden spillede hele kampen for reserverne.

Den spanske midtbanespiller kom ind og spillede en fremragende kamp, hvor han viste sit store potentiale og niveau i småspillet. Herrera var en af banens bedste, og lå på midten med Fellaini og Mata, der begge også spillede en god kamp.

Forhåbentlig er skaden til Di Maria ikke for alvorlig, så argentineren kan være tilbage til de vigtige kampe der venter i den kommende periode. United møder allerede tirsdag Stoke, mens der derefter er kampe mod Southampton og Liverpool.

Forløsning for van Persie

United nettede to gange før pausen. Først Chris Smalling efter et hjørnespark, hvor den nye mållinje-teknologi afslørede at bolden lige akkurat var over stregen. Senere kom anfører Wayne Rooney på tavlen igen, efter van Persie fint lagde bolden til rette for Rooney, der sendte den i nettet.

Netop van Persie havde været et samtaleemne op til kampen. Flere ønskede at se den hollandske angriber smidt på bænken efter en række svage præstationer, men med en Falcao der blot netop er vendt tilbage og en James Wilson ude med en mindre skade, fik van Persie altså genvalg i front af van Gaal.

Og i anden halvleg fik van Persie så endelig brudt forbandelsen, da han med et brag af et venstrehug hamrede bolden op i nettaget fra kanten af feltet. Efterfølgende kunne man fornemme en enorm lettelse hos van Persie selv, ligesom publikum på Old Trafford jublede med den tidligere topscorer, der kort efter blev erstattet af Falcao.

Fuld kontrol og klar til næste opgave

Efter scoringen til 3-0 kørte United sejren stille og roligt i hus. Van Gaal har flere gange snakket om, at spillere og fans skal begynde at vænne sig til perioder med mere kontrol over spillet og lavere tempo. Det så vi i perioder i dag, hvor United uden problemer havde fuld kontrol over kampen.

Mod slutningen burde Falcao have scoret til 4-0, men brændte efter fornemt arbejde af Mata. Generelt et okay indhop af colombianeren, der dog også viste, at han naturligvis er et stykke fra topformen.

United holder med sejren fast i toppen, hvor City i morgen gæster Southampton. Så uanset resultatet af denne kamp, vil United hente ind på minimum det ene af de to hold. Pt er 4.pladsen i Uniteds hænder, og med den tredje sejr på stribe er United inde i en stime. Alle mand leverede varen i dag, hvor modstanderen dog også var ualmindelig ringe.

Det begynder at se ud til, at van Gaal filosofi er ved at fungere, og forhåbentlig bliver det til fire på stribe, når Stoke tirsdag gæster Old Trafford.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Rojo starter inde mod Hull

Næste artikel

- Det er sådan vi skal spille

Relaterede artikler
Total
0
Share