Sikker United-sejr mod Basel

United vandt sikkert den første kamp i denne sæsons Champions League, da Basel her til aften gæstede Old Trafford.

På en trist og våd september aften i Manchester lykkes det United, at få en god start på denne sæsons Champions League. FC Basel, der vel godt kan betegnes som en slags ond ånd for United, blev sendt hjem til Schweiz med et 3-0 nederlag.

Det var tydeligt fra start, at det schweiziske mesterhold ikke var kommet til Old Trafford for at spille overfaldsfodbold. De stod kompakt på banen, og United skulle derfor spille med stor tålmodighed.

Men det er ikke noget nyt for ‘De røde djævle’, da de i sæsonens første Premier League-kampe havde øvet sig i dette, og det var tydeligt, at Mourinho havde sat sine spillere op til det samme i dag.

Langt hen af vejen lykkedes planen også for United, selvom det gik langsomt. Men når først Mata og Mkhitaryan blev spillet i de rigtige områder, blev der skabt noget. Særligt Mkhitaryan blev farlig i to omgange, hvor han burde have scoret.

Paul Pogba var i dag blevet valgt som anfører, da hverken Antonio Valencia eller Michael Carrick var med. Det blev dog en kort fornøjelse for franskmanden. Efter tyve minutter måtte han gå ud med, hvad der lignede en forstrækning i lysken.

Ind kom istedet Fellaini, og det skulle vise sig at være meget fint. Efter 35 minutter slog Ashley Young et fornemt indlæg, som den lange belgier bare skulle sætte hovedet på. 1-0 til United. Resultatet ved pausen.

Billedet var langt det samme i anden halveg. Basel blev dog en smule farlige i situationer hvor United-defensiven lavede et par koncentrationssvigt. 

Fellaini var ikke den eneste belgier, der ville på måltavlen. Romelu Lukaku ville også lege med i sin Champions League-debut. Daley Blind leverede indlægget, som belgieren nærmest fra stående stangede ind. Det var den nye angribers mål nummer seks i United-trøjen.

Derefter var der i høj grad snak om cruise control fra Uniteds side, og det var tid til at skifte ud med tanke på Everton-kampen i weekenden.

Det betød blandt andet, at Marcus Rashford kom på banen. Og englænderen skulle ikke bruge mange minutter, førend han sendte et fladt indlæg ind til slutresultatet 3-0.

 

Læs mere om:

Forrige artikel

Startopstillingen mod Basel

Næste artikel

Fellaini: Mourinho giver mig selvtillid

ANNONCE