Sir Alex Ferguson er blevet et case study

Den berømte Harvard Business School har brugt Sir Alex Ferguson som case study.

Med mere end 25 år som manager i Manchester United er Sir Alex Ferguson et navn der er højtrespekteret i fodboldverdenen.

Men også indenfor den akademiske verden bliver Sir Alex Fergusons lederskab nu hyldet af Harvard Business School, som bruger den skotske manager i en case study om lederskab.

– Det er en drøm at prøve at forstå vejene til hans succes, fortæller professor fra Harvard Anita Elberse til Harvard.edu.

Elberse og hendes kollega rejste sidste år til Manchester for at opleve Ferguson på nært hold. Her lavede de også dybegående interviews med Fergusons ansatte og ikke mindst spillere af både før og nutid.

Blandt andet gav dette indsigt i Fergusons lederskab, og specielt hans måde at fostre denne kulturforståelse for succes i organisationen.

Fergusons mangeårige sekretær Lyn Laffin udtaler i casen:

– Hvis nogen banker på hans dør og de har et problem, så er det første han gør, at vende stolen op og sige ‘Sid ned og lad os tale om det.

Sir Alex Ferguson åbner sig normalt ikke op for disse dybdegående interviews og har i forvejen et meget anspændt forhold til pressen, men i netop denne case var han klar på at give sig lidt ekstra.

– Når en institution som Harvard henvender sig, så ved man at der er tale om topkvalitet. Jeg blev nødt til at åbne lidt op for mig selv. Noget jeg aldrig rigtig har gjort før. Men på dette tidspunkt af mit liv, så følte jeg at jeg kunne hjælpe unge mennesker på deres vej ind i lederskab, så det var den afgørende faktor for mig.

Netop case studyen gav også anledning til at Sir Alex Ferguson selv på besøg på Harvard Business School tidligere i år, hvor han besvarede spørgsmål fra de studerende.

– Den del af diskussionen jeg lærte mest omkring mig selv var da de diskuetrede balancen mellem ‘frygt’ og ‘kærlighed’ i mit lederskabsapproach. Hvis man kigger på min baggrund, så er der al den hype omkring hårtørrere, vrede og så videre. Men de studerede anerkendte også den anden side af det. Hvordan jeg har skabt relationer mellem mennesker og udviklet holdet gennem årene, forklarer Ferguson.

– Virkeligheden er ikke altid som pressen beskriver det. Jeg følte de studerende var ret præcise i den måde de analyserede dette aspekt ved at anerkende denne vigtige dynamik indenfor ledelse. 

Forrige artikel

17. dec.: Vind Manchester United trøje m/ tryk

Næste artikel

Ferdinand er eftertragtet

ANNONCE