Sir Alex hylder Sir Matt Busby på 10 års dag

Den 20. januar 1994 var sorgens dag hos Manchester United-fans, da den elskede legende i klubben, Sir Matt Busby, sov stille ind.

Den tidligere Liverpool-spiller kom til klubben i 1945, og fik med det samme sværhedsgraden at føle som manager i klubben, da Old Trafford var bombet af tyskerne og derfor måtte henvises til Maine Road, hvor de indtil Old Traffords genopbyggelse spillede deres kampe.
Sir Matt Busby fik skabt et historisk hold af unge spillere, som selvfølgelig blev kendt under navnet, “The Busby Babes”, men som bekendt led en trist skæbne den 6. februar 1958 i München.

Men Sir Matt Busby overlevede og blot 10 år efter det meste af hans hold var udslettet havde han igen ført et hold op i europæisk topfodbold, hvor holdet i 1968 vandt Europa Cuppen med spillere som Sir Bobby Charlton, Paddy Crerand og George Best på holdet.

Året efter fratrådte han stillingen som manager på Old Trafford, som forøvrigt gav ham en ugeløn på 150 kr. om ugen.
Han måtte dog vende tilbage for en kort bemærkning i 1970-1971 sæsonen, hvor imidlertid førte United ud af deres mange problemer på daværende tidspunkt.

Siden hans fratrædelse var Sir Matt en stor legende for klubben, og var uden tvivl en af de succesrige managers i engelsk fodbold.
En status, som Sir Alex Ferguson sidenhen også har gjort sig fortjent til.

Og det er netop Sir Alex, som benytter dagen til at hylde sin landsmand.

“Matt var fantastisk.
HHan var en af de personer, som jeg ville ønske jeg havde lært at kende tidligere i mit liv. Da jeg først kom herned havde han en stor indflydelse. Han hjalp mig og gav mig tiden, da jeg trængte til den mest.
Alt hvad der er sket i klubben er takket være Matt Busby.
Matt Busbys arv gav klubben den formel, som United vil holde fast i til evig tid.
Han gav de unge en chance,” lyder det i hyldesten fra Sir Alex, som han viderebragte via BBC.

“Matt kom til United på et tidspunkt, hvor de ikke engang kunne bruge stadionet.
Han genoplivede holdet til at vinde FA Cuppen og derefter ligaen med et hold, som altid vil være en del af fodboldens minder.
Efter München katastrofen genopbyggede han et hold til, at vinde Europa Cuppen indenfor 10 år. Det er fænomenalt i hvilken som helst form og hele tiden udviklede han unge spillere.
Det gør mig meget stolt, at en landsmand havde lagt fundamentet i klubben inden jeg kom her til,” sagde Ferguson.

BBCs lokalradio i Greater Manchester vil i aften holde temaften om den legendariske manager.

Forrige artikel

Eagles nomineret til talentpris

Næste artikel

3 måneders yderligere pause til Solskjær

ANNONCE