Skræmmende læsning i The Observer

Det er ikke god læsning for Manchester United-fans – og fodboldfans generelt – man kan finde i denne uges udgave af søndagsavisen The Observer. Avisen…

Det er ikke god læsning for Manchester United-fans – og fodboldfans generelt – man kan finde i denne uges udgave af søndagsavisen The Observer.

Avisen skriver således flere artikler omkring de seneste 4 dages hændelser på Old Trafford og heri med skræmmende citater og planer fra folk omkring Malcolm Glazers bud.

Det vurderes allerede som sikkert, at Glazer, så snart han har muligheden, vil skille sig af med hovedparten af Manchester Uniteds bestyrelse.
Ikke kun fordi den gennem hele Glazers jagt på at købe Manchester United har været negativ overfor amerikaneren og blandt andet har anklaget hans planer for at være direkte aggressive overfor klubbens forretning, men Glazer mener samtidig, at bestyrelsen simpelthen ikke er for kompetent til jobbet.

“De ser den nuværende bestyrelse i United som underpræsterende og uinspirerende. Samtidig anklager han dem for ikke at udnytte indtjeningen i klubben. Det vil de gøre nu. De bliver nødt til det for at betale regningerne,” udtaler en kilde tæt på Glazer-lejren til avisen og henviser til Glazers gigantiske lån, som vil blive betalt tilbage med over ca. 300 millioner kroner om året.

Glazer-familien vil samtidig ændre klubbens politik fuldstændig. Fremover skal forretningen ikke køres på baggrund af trofæer og succes på banen, men at skabe en indtjening.

En anonym klubformand for et andet Premier League-hold kalder det for en yderst svær opgave for Glazer at kunne betale gælden tilbage.

Klar til at danne europæisk superliga

En af metoderne til at skabe en bedre indtjening vil være, spår avisen, at bryde ud af Premier League og danne en europæisk superliga med de øvrige europæiske topklubber, hvor hver klub står for salget af deres tv-rettigheder.

Samtidig overvejer de fortsat muligheden for at bryde ud af Premier Leagues tv-aftale, når den om 2 år skal revideres.
På trods af Premier Leagues direktør har kaldt det umuligt at bryde ud af den fælles tv-aftale, så er Glazer villig til at gå rettens vej og mene, at den er konkurrencebestridende.

Old Trafford skifter navn, hvis tilbuddet er der

Samtidig siger en anden tæt på Glazer til avisen, at familien ikke umiddelbart har tænkt sig at sælge Old Trafford eller skifte dets navn, men vil være klar til at lytte, hvis et firma står klar med checken.

En sådan handling vil for alvor hidse Uniteds fans op, og familien vil derfor også passe på, når de sætter priserne op på stortset alt.

“De ved, der er 67.000 indenfor og yderligere 25.000 som vil ind på stadion, og selv når udvidelsen kommer op på 76.000, så vil der være en uopfyldt efterspørgsel, så de kan kræve lidt mere og stadig melde udsolgt,” udtaler en af kilderne til avisen, som også medgiver, at det ikke kun vil handle om billetpriserne, men selv mindre genstande som drikkevarer og kampprogrammer på Old Trafford.

Udnyttelsen af klubbens brand rundt om i Verden vil også blive sat en takt i vejret, men som avisen skriver, så vil det være ekstremt svært for en klub som United at sælge officielt merchandise i lande som Kina, hvor piratkopieringen er høj.

Analytiker: Glazer har betalt overpris

Alt i alt, så ser avisen med skepsis overfor Glazers køb i United, som en analytiker fra den engelske finansverden kalder for alt andet end et røverkøb.

“Nogle af de mindre aktionærer var glade for at trække sig ud, specielt med en pris på 3 pund per aktie, da de ved at forretningen døjer med et par strukturmæssige problemer.
Uden Glazer ville den naturlige markedspris nok ligge på £2 eller £2.20,” udtaler analytikeren til avisen.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Skaf medlemmer til kampen mod Glazer i morgen

Næste artikel

Protester i støbeskeen inden FA Cup-finalen

ANNONCE