Solskjær fortæller om Rashford, Gomes, racisme og skadessituationen

Det obligatoriske pressemøde inden morgendagens kamp mod Tottenham blev afholdt, hvor Ole Gunnar Solskjær endelig igen fik muligheden for at give nogle opdateringer på, hvad der sker i klubben i øjeblikket.

Fodbolden ruller endelig i den røde del af Manchester igen, når Manchester United i morgen drager til det nordlige London for at møde Tottenham, og det betyder selvfølgelig, at der skal afholdes et pressemøde med Ole Gunnar Solskjær.

Skadessituationen

Noget af det første, der var på dagsordnen, var – som altid – en opdatering om, hvilke spillere, der er skadede, og hvilke spillere, der er blevet deres skade kvit. Ikke overraskende er Paul Pogba og Marcus Rashford begge klar til kamp, mens der dog er en forsvarsduo, der må sidde over.

– Marcus (Rashford, red.) og Paul (Pogba, red.) har været ude i lang, lang tid, men de er klar til kamp. Vi må se, hvor længe, de kommer til at spille. Dog kommer Phil Jones og Axel Tuanzebe til at sidde over på grund af skader, ellers er resten af truppen fit, fortæller Solskjær.

Rashfords gerninger udenfor banen

En af de største nyheder fra den seneste uges tid har været Marcus Rashfords utroligt uselviske og politisk aktive aktioner udenfor banen, hvor han næsten enemand har sikret brødføde til over en million engelske børn. Det blev Solskjær spurgt ind til, og ikke overraskende er han stolt af at have Rashford i truppen.

– Det er en ære at have Marcus, og alt, han har gjort, har været utroligt. Han har hjulpet så mange børn, og har brugt egne oplevelser til at formidle sin pointe, og han ved, hvor meget, det betyder. Han er et fantastisk menneske og en fremtidig leder og anfører. Vi er stolte af ham.

– Som hans manager har det været utroligt at følge ham. Han har fået premierministeren til at ændre mening, men også generelt hans adfærd over de seneste måneder, han har ændret så mange menneskers liv, og han er bare et helt fantastisk menneske, lyder de rosende ord om Marcus Rashford.

Racisme og fokus på Black Lives Mater

I gårsdagens Premier League-kampe mellem Aston Villa-Sheffield United og Manchester City-Arsenal, blev der lagt stort fokus på Black Lives Matter-sagen, som blev fremvist ved, at spillere, trænere og dommere tog et knæ inden kampstart, mens spillernes trøjenavne blev erstattet af “Black Lives Matter”. Spørger man Solskjær, må dette gerne fortsætte i Uniteds kamp.

– Forhåbentligt ændrer racismen sig nu. Vi har talt om det før, men aldrig rigtigt gjort noget ved det, men denne gang håber jeg, at det vil have effekt på flere, specielt på landets ledere, så vi kan se en forskel. Black Lives Matter er allerede en historisk bevægelse, og vi ved, at racisme ikke hører til i 2020, og jeg forventer, at det samme (knætagning før kampstart og Black Lives Matter på trøjerne) fortsætter, når vi skal spille.

Angel Gomes’ kontraktsituation

Et af de mere usikre emner over det seneste halve års tid har været om Angel Gomes, hvis kontrakt udløber til sommer. Der er endnu ikke kommet afklaring på, hvorvidt Gomes fortsætter i United, og det kunne Solskjær give os nyt om.

– Angel er en topspiller, som har været i klubben i mange år. Vi har tilbudt ham en ny aftale, og vi håber, at han accepterer den. Så vidt jeg ved, er vi ikke så langt fra, men hvis ikke, ønsker jeg ham alt det bedste, fortæller Ole Gunnar Solskjær.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Podcast: The time is now

Næste artikel

Kane starter inde mod United

ANNONCE