Solskjær til OT.dk i oktober: – Pogba er min favorit

Ole Gunnar Solskjær gav et timelangt interview til OldTrafford.dk i slutningen af oktober, hvor han blandt andet kom ind på, hvem fra den nuværende Manchester United-trup han bedst kan lide. Læs dele af interviewet her.

Paul Pogba er en Manchester United-gut hele vejen igennem, nutidens fodboldspillere er mindre “tough”, og United skal spille angrebsfodbold.

Sådan lød nogle af udtalelserne fra Ole Gunnar Solskjær, da OldTrafford.dk’s redaktør Emil Jørgensen besøgte normanden i Molde for små to måneder siden. Ingen vidste da, at den legendariske Manchester United-spiller snart skulle blive midlertidig manager i sin hjerteklub. 

Vi bringer her en lille bid fra vores eksklusive interview, som du kan læse i dets fulde 14 siders længde, hvis du køber jubilæumsbogen “Sammen om United i 15 år”

– Hvordan oplevede du kulturen i omklædnings- rummet i dine første sæsoner i slut 90’erne i for-hold til dine sidste sæsoner 10 år senere?

– Den forandrede sig rigtig meget. I gamle dage var der ritualer for de unge spillere, som kom igennem akademiet. De skulle rejse sig op og synge, danse eller ”whatever” for førsteholdsspillerne. Det sker ikke i dag. Og det har, sammen med agenternes høje indflydelse, været med til at gøre, at spillerne er mindre selvstændige, hvis du spørger mig. Færre personligheder kommer frem i dag. Fortidens ritualer var med til at give nogle af spillerne mental styrke og gøre, at de kunne overleve i en hård fodboldverden.

– Synes du, at spillerne er mindre ”tough” i dag?

– Ja, det synes jeg. Wes Brown pudsede Eric Cantonas sko, men i dag har de unge spillere sikkert 100 par sko selv og alle mulige folk, der hjælper dem.

– Hvad er det vigtigste, Sir Alex har lært dig?

– Hvis du scorer fire mål mod Everton lørdag, så betyder det absolut ingenting mod Valencia i Champions League om onsdagen. Glem det, og kom videre. Du skal ikke hvile på laurbærrene. Ny dag, ny dag, ny dag, det er den eneste mentalitet, der sikrer, at du bliver ved med at vinde. Det lærte Sir Alex mig.

– Efter Michael Carrick stoppede, er der ingen til- bage i United, som du har spillet med. Har du nogle favoritter i den nuværende trup?

– Ja. Jeg trænede Paul Pogba som reserveholdstræner, og for mig var det fantastisk at få Paul tilbage fra Juventus. Han er Manchester United-gut for mig, og han er min favorit. Sammen med Jesse Lingard. Jeg har generelt bare en svaghed for de lokale, så Jesse og Marcus er mine favoritter sammen med Paul. Det er væl- dig vigtigt for Manchester by og Manchester United, at vi har lokale gutter, som afspejler sig i Class of 92 og Busby Babes.

– Hvordan harmonerer Uniteds nuværende spil med din opfattelse af “United Way”?

– Vi ønsker selvfølgelig at få tiderne tilbage, som dengang vi vandt Champions League. Men det er en proces, og lige nu har vi et hold, hvor der er flere, der ikke føler sig helt komfortable i en lederrolle for Manchester United. Og det er du nødt til at være. Om du spiller venstreback, højreback eller hvad end, du spiller, så er du nødt til at have en personlighed og have lederegenskaber. Vi så nogle af de rigtige takter mod Chelsea og Newcastle. Og så må vi huske på, at vi blev nummer to i fjor, og konkurrencen i dag sammenlignet med, hvordan den var, dengang jeg var i min prime, er blevet meget større. Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham og Arsenal – det er seks hold, der kæmper om mesterskabet. Og jeg forstår godt, at du ikke kan spille full attacking fodbold. Vi havde Jaap Stam og Ronny Johnsen to mod to, Rio Ferdinand og Vidic – vi havde verdens bedste spillere nede bagved. Sådan er det ikke i dag. 

– Hvad synes du om kritikken af Mourinho?

– Mourinho har sin måde at spille på, sin filosofi. Vi må lade ham gøre jobbet, for det hjælpe ikke, at jeg sidder her og kritiserer. Det hjælper ikke spillerne, det hjælper ikke klubben, og det hjælper ikke Mourinho. Jeg er United-fan, og jeg ønsker kun, at United kommer tilbage på toppen.

– Hvad ville du gøre, hvis du var manager i Manchester United fra næste sæson af?

– Haha. Vi har alle drømme, men jeg holder mine drømme for mig selv. Mourinho er manager, og han har sin filosofi. Jeg har min egen filosofi, og den forsøger jeg mig med her i Molde.

– Hvordan skal Molde spille fodbold?

– Ligesom vi gjorde i Manchester United. Attack, attack, attack. Jeg vil gerne have taktisk dygtige spillere, som tør spille fodbold. Men samtidig skal der også være et stærkt defensivt fundament. Det skal der være på alle gode fodboldhold.

– Er det rigtigt, at du spiller Football Manager med Manchester United?

– Ja, det er rigtigt! Men ikke så meget mere, og det var mest for at hjælpe min søn. Men ja, så spillede vi med Manchester United, og jeg gav ham tips. Og så plejede vi selvfølgelig at vinde både ligaen og Champions League.

Læs også: Sådan skaffer du jubilæumsbogen “Sammen om United i 15 år” inden jul

Forrige artikel

19. december: Angribernes serbiske mareridt

Næste artikel

Bekræftet: Ole Gunnar tager over indtil sommer

ANNONCE