United afviser regelbrud

Efter at Manchester Uniteds to største aktionærer i foråret kritiserede Manchester Uniteds organisation ved transfers og satte spørgsmålstegn ved Sir Alex…

Efter at Manchester Uniteds to største aktionærer i foråret kritiserede Manchester Uniteds organisation ved transfers og satte spørgsmålstegn ved Sir Alex Fergusons indflydelse i klubbens transferhandler iværksatte klubben en undersøgelse, som nu er færdig.

Heri afviser Manchester United Plc. at der skulle have været sket nogle regelbrud i forbindelse med deres transferhandler, hvor kritikken især faldt på de høje agentbetalinger.
Alligevel så har klubben i de sidste 3 år betalt i omegnen af 140 millioner kroner til agenter i forbindelse med spillerin dkøb.

Sir Alex Fergusons søn, Jason, er medejer af agentbureauet, Elite Sports, som er blevet beskyldt for, at have modtaget en masse millioner pund ved, at handle med Jasons far, men dette afvises i rapporten.
Således har Elite Sports faktisk kun været involveret i 3 spillerhandler, nemlig lkøbet af Roy Carroll fra Wigan, salget af Jaap Stam til Lazio og udlejningen af Ricardo Lopez til Racing Santander.

Efter den megen kritik af Manchester Uniteds agentbetalinger, så valgte klubben i januar i år, samme tidspunkt hvor undersøgelsen blev sat i værk, at offentliggøre så mange detaljer som muligt i deres transferhandler. Dette betød, at offentligheden fik oplysninger om agenthonoraet i Louis Saha-købet at vide, da det køb blev annonceret senere samme måned.

Dermed håber klubben, at de kan undgå tvivl senere hen.

Klubben fortæller i rapporten, at de 140 millioner kroner i agenthonoraer fra januar 2001 til samme måned i 2004 var givet godt ud:
“Selvom agenternes honoraer var en høj andel af handlens samlede beløb, så mener bestyrelsen, at pengene er givet godt ud,” hedder det i rapporten som blev præsenteret af klubbens formand, Sir Roy Garnder.

Men selvom klubben har givet et klart udsagn om handlerne med Elite Sports, så vil de i fremtiden passe ekstra nøje på, når de indgår handler med bureauet.
“Bestyrelsen er opmærksom på forbindelsen mellem Elite og klubbens manager,” står der desuden i rapporten, hvor klubben nu vil være ekstra påpasselige med deres handler hvor Elite er med. De vil derfor offentliggøre alle detaljer i handler, som Elite har været med til, hvadenten de har været på klubbens eller spillerens side.

En kilde tæt på klubbens to hovedaktionærer, John Magnier og J.P. Magnier, siger, at de to irere er gået igang med at kigge rapporten igennem og vil tage eventuelle problemer op ved deres næste møde med bestyrelsen.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Et nyt United rejser sig

Næste artikel

Farvel Smith!

ANNONCE