United bekræfter: Vil stifte udbryderliga

Manchester United har i nattens løb bekræftet, at de går sammen med 11 andre klubber i at stifte en europæisk fodboldliga, der allerede nu har sat brand i de store fodboldorganisationer.

Efter en dag fyldt med rygter og reaktioner, så har 12 europæiske fodboldklubber i nat bekræftet at de vil stifte en europæisk fodboldliga – styret af dem selv.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF og Tottenham Hotspur er alle gået sammen om The Super League, som de kalder projektet.

Projektet er det tætteste nogensinde på en europæisk “superliga”, som de store klubber igennem årtier har truet med, og som nu sætter det europæiske fodboldlandskab i brand. Klubberne hævder at de nu vil gå i dialog med FIFA og UEFA om en løsning, men vil arbejde på en løsning som denne: 

  • 20 deltagende klubber bestående af de 15 stiftende klubber og 5 der årligt kvaklificerer sig.
  • Kampene skal spilles i midtugen
  • Turneringen skal spilles fra august til maj. I august deles klubberne op i to grupper og spille hjemme og ude. Top 3 i hver gruppe vil gå videre til kvartfinalerne op mod en final på neutral bane i maj. 

– Ved at lade de største spille og klubber komme op imod hinanden igennem sæsonne, så åbner The Super League op for et nyt kapitel i europæisk fodbold, der skal sikre verdensklasse konkurrence, faciliteter og sikre øget financiel støtte til fodbolden, siger Manchester Uniteds viceformand Joel Glazer i pressemeddelsen, som de 12 klubber i nat sendte ud.

Vi følger op med reaktioner. 

Forrige artikel

OldTrafford.dk anbefaler: Forstå problematikken om en europæisk udbryderliga

Næste artikel

Tallene bag udbryderligaen: €2 millioners indskud skal føre til samlet €3.5 mia.

ANNONCE