United besejrede Palace i overbevisende stil

Et overbevisende og angrebslystent United-hold slog ubesværet Crystal Palace med 2-0 på Old Trafford.

United havde før aftenens kamp vundet ti, spillet tre uafgjort og aldrig tabt til Crystal Palace så længe turneringen har heddet Premier League, og kigger man på tabellen, så lignede det også at en pligtsejr skulle i hus over London-klubben, der huserer på ligaens 16. plads.

United satte sig da også hurtigt på tingene i kampens indledning. De lagde ud i noget, der mindede om en 4-1-4-1 opstilling, og første gang United nærmede sig Palace-målet bragte de sig foran.

Darmian tog et løb op af venstresiden, og lagde et fladt indlæg ind i boksen. Bolden var tiltænkt Rashford, der kom stormende ind i feltet, men Palace’s Delaney kom ham ham i forkøbet og formåede – helt upresset – at sparke den ind bag sin egen målmand. Mærkværdigt mål og 1-0 til United efter kun tre minutters spilletid.

Derefter stod der United på det hele. Hjemmeholdet lagde et tungt pres på gæsternes banehalvdel, og både Rooney og Mata havde begge muligheder for at bringe United yderligere foran inden der var spillet 10 minutter. I den anden ende burde Adebayor dog også have fået mere ud af den eneste chance som Palace fik i første halveg.

United-spillerne virkede spillelystne, havde god bevægelse og lod ikke gæsterne holde på bolden i særlig lang tid af gangen. Som halvlegen skred frem blev det til flere gode forsøg, og United burde have scoret tre-fire mål før de gik til pause.

Martial, Rooney, Lingard og Rashford prøvede alle Palace-keeper Speroni af, og Delaney havde også lyst til at lege med igen. Han var lige ved at score sit andet selvmål, denne gang på et indlæg fra Martial. Bolden sneg sig dog lige forbi den højre stolpe.

Speroni havde en god dag på mellem stængerne, og særligt et forsøg af Martial i det 39. minut fik han han afværgret med en glimrende redning. Martial slap igennem og afsluttede i højre side af målet, men Speroni kom flot ned til den og fik slået den ud til hjørne.

Crystal Palace var enkelte gange tæt på at spille sig igennem til noget farligt, men Smalling og Blind virkede sikre i midterforsvaret, og fik bremset dem i tide.

I halvlegen slutfase kunne Palace sagtens have været reduceret til ti mand. Souare lavede en farlig tackling med begge fødder på Mata, og det burde have udløst et tidligt bad. Han slap dog med det gule kort.

Anden halvleg på cruise control

Efter pausen fortsatte United, hvor de slap. Martial lagde den fladt ind til Rooney i boksen, der kom tæt på at score til 2-0 med et fladt skud, men Souare fik blokeret skuddet i sidste øjeblik.

Speroni hev igen en flot refleksredning frem og fik bokset bolden til hjørne, da Mata kom alene igennem. Få minutter senere kunne han dog intet stille op, da Darmian i det 54.minut bragte United yderligere foran med en sand perle af et mål.

Et hjørnespark til United blev clearet ud af boksen, og returbolden havnede for fødderne af Darmian, som resolut halvflugtede ind i Palace-målet via den ene stolpe. Fremragende mål af italieneren, der samtidig var hans første i den røde trøje. 2-0 til United.

Derefter virkede Palace for alvor modløse, og det blev til flere chancer for United. Blandt andet en kæmpe dobbeltchance til Rashford og Lingard, der burde have bragt United foran 3-0, men igen var Speroni vågen i Palace-målet. Det er hans fortjeneste, at det aldrig blev den afklapsning, det reelt set burde have været.

Som halvlegen skred frem, gik tempoet af kampen, og begge hold virkede tilfredse med at spare på kræfterne frem mod de vigtige FA Cup semifinalekampe, der spilles på Wembley i weekenden.

Kampen ender til 2-0 til United. En sejr, som burde og skulle have været større, men i sidste ende kom sejren i hus i overbevisende stil, og De Gea havde så godt som ingenting at lave på sin plads i buret. Dermed kan United rejse til Wembley på lørdag med selvtillid i baggagen forud for den vigtige kamp mod Everton.