United forsvarede sig til point mod City

Manchester United skabte meget lidt i derbyet mod Manchester City, men forsvarede sig til det ene point med 0-0, selvom Marouane Fellaini blev udvist sent i kampen.

Torsdag aften var det blevet tid til sæsonens sidste Manchester-derby, og der var meget på spil før udekampen mod Manchester City. Med en sejr kunne United spille sig ind i top fire med fem runder igen.

City sad på spillet i første halvleg, hvor United var tilfredse med at stå dybt og forsøge at spille på kontraangreb. Det var dog ikke mange gange, at United var farlige før pausen.

Kampens første store chance faldt til Sergio Aguero, der pludselig var helt fri foran mål. De Bruyne slog bolden ind til argentineren, der dirigerede bolden på stolpen, og United kunne ånde lettet op.

Midtvejs i første halvleg var Claudio Bravo lige ved at give United et føringsmål. Den udskældte City-keeper vippede et indlæg ud i midten af feltet, hvor Henrikh Mkhitaryan samlede den op og sparkede på mål. City-keeperen kom dog tilbage og afværgede et føringsmål til United.

Selvom City havde meget af bolden spillede de sig ikke til særligt store chancer udover den tidlige chance til Aguero. Med et kvarter til pausen forsøgte argentineren sig fra distancen, men David de Gea greb afslutningen.

United var lige med at tage en føring med til pausen, da Marcus Rashford slog et frispark til bagerste stolpe. Ander Herrera slap fri af sin oppasser, men headede forbi mål, da han nok burde have bragt United foran.

City var endnu mere ovenpå i anden halvleg, hvor United nærmest aldrig var på City’s banehalvdel. Efter omkring en time var De Bruyne tæt på, da hans afslutning røg lige udenom stolpen fra distancen.

United forsvarede stærkt og holdt City fra chancer i størstedelen af kampen. Fem minutter før tid fik City dog en gylden mulighed for at tage sejren, da de spillede den sidste del af kampen med en mand i overtal. Fellaini fik noget af en hjerneblødning, da han få øjeblikke efter at have fået et gult kort, nikkede Aguero en skalle og blev udvist.

I overtiden var City tæt på to gange. Først fik indskiftede Gabriel Jesus bolden i nettet, men var heldigvis offside, hvorefter Aguero brændte en stor chance ved bagerste stolpe. Kampen endte 0-0, og United vil være godt tilfredse med at tage et point med fra en kamp, hvor de stort set ikke skabte noget offensivt.

Få pladser tilbage: Refundérbar rejse til Europa League-finalen! Læs mere her

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?