United fortsat mest værdifuld

Mens børsnotering venter forude, så kårer Forbes endnu en gang Manchester United som klodens mest værdifulde sportshold.

Foran Real Madrid, baseball-holdet New York Yankees og NFL-holdet Dallas Cowboys er Manchester United endnu en gang blevet kåret til verdens mest værdifulde sportsklub, ifølge Forbes.

Det er ifølge magasinet Manchester Uniteds lukrative sponsoraftaler, som gør at klubben har en værdi på over 13 milliarder kroner. Nummer to på listen, Real Madrid, er fortsat et stykke efter de engelske vicemestre. Den spanske kongeklub har ifølge magasinet en værdi på 11.5 milliarder kroner.

Manchester United annoncerede fornyelig en kommende børsnotering, som efterfølgende fik en lunken modtagelse blandt de amerikanske investorer.

– Chancen for at aktionærerne kan tjene penge på denne investering er meget lille, udtalte Jeff Sica, en ledende investeringsekspert i weekenden til Reuters, og satte specielt spørgsmålstegn ved Manchester Uniteds usikre fremtid.

– Fem år frem, så kan Manchester United være i modvind, deres tilskuertal kan falde og deres indtægter kan falde. Det er generelt grunden til at de fleste sportshold er privatejede, udtaler John Kim, Portfolio manager hos Sentry Investments.

I børsmaterialet er der lagt op til at Glazer-familien vil sælge såkaldte b-aktier, som vil give mimimal indflydelse og intet udbytte. Således skal intereserede købere af aktien se potentiale i at klubbens værdi i fremtiden vil stige. 

Forrige artikel

5 spørgsmål: De unge talenters afgang

Næste artikel

Vidic bliver klar til sæsonstart

ANNONCE