United præsenterer rekordstor omsætning

Manchester United kom ud af tredje kvartal med en omsætning på 91,7 mio. pund, hvilket er ny rekord for klubben.

Manchester United er en velsmurt forretning, og det bevidner nye regnskabstal fra verdens største fodboldklub i den grad om. 

Således omsatte de engelske mestre for 91,7 mio. pund i tredje kvartal af deres regnskabsår, og det er ny rekord. Samtidig opjusterer United forventningerne til hele året, hvor de regner med, at omsætningen lander på svimlende 360 mio. pund. 

Det er især de øgede indtægter fra diverse sponsorater, der luner i klubkassen. Ifølge United er indtjeningen på dette område steget med 52,2 pct., hvilket bl.a. skyldes den nye megaaftale med Chevrolet. 

– Alle vores tre primære sektorer – det kommercielle, transmissioner og indtægter fra kampdage – leverede gode resultater på toplinjen og har hjulpet os med opnå et rekordresultat, både på indtjeningen og ebitda (driftsresultat før af- og nedskrivninger, red.), siger Uniteds kommende adm. direktør, Ed Woodward, til Manchester Evening News. 

United massive gæld, der blev etableret efter Glazer-familiens overtagelse af klubben i 2005, er samtidig faldet med knap 15 pct. siden juni 2012. 

Dermed lyder den nu på 367,6 mio. pund. 

I samme periode er udgifterne til spillerlønninger steget med hele 25 pct. Det er bl.a. en konsekvens af tilgangen af Robin van Persie og Shinji Kagawa. 

Forrige artikel

Fergie: Welbeck bliver farligere

Næste artikel

Direktør: Forvent ikke nogen storindkøb

ANNONCE