United reddede æren

Manchester Uniteds lovpriste centerforsvar bestående af Wes Brown og Jonny Evans fik genvalg denne aften mod CSKA Moskva i en kamp, der skulle sende…

Manchester Uniteds lovpriste centerforsvar bestående af Wes Brown og Jonny Evans fik genvalg denne aften mod CSKA Moskva i en kamp, der skulle sende United videre blandt de sidste 16 hold i Champions League. Bagkæden fik dog sit at se til, og det blev langt fra en så overkommelig opgave som de fleste havde regnet med.

Manchester United startede rigtig godt med højt pres og chanceskabende spil. Antonio Valencia og Gary Neville stod for flere gode indlæg, og angrebspartnerne, Michael Owen og Federico Macheda, havde flere gode muligheder, men målet udeblev. I stedet var det gæsterne der kom foran på Alan Dzagoev, der løb fra Jonny Evans og scorede fra en yderst spids vinkel.

Manchester United svarede hurtigt igen ved Michael Owen, da en løs bold faldt for hans fødder i feltet. Skarpretteren udlignede til 1-1 uden de store problemer, og så troede United de igen havde bukserne på, men CSKA Moskva og en af kampens største profiler, Milos Krasic, ville det anderledes. Serberen befandt sig på kanten af offside, men selvom hele Uniteds bagkæde var sikker på, at den ville blive fløjtet, gjorde Krasic intet forkert, da han afdriblede Edwin van der Sar og scorede til 1-2.

Manchester United gik til halvleg med et truende nederlag i sigte, men dog med retmæssig tro på, at det sagtens kunne vende. Resultatet var misvisende, og ”De Røde Djævle” skulle nok komme tilbage. Men mens alle havde forventet et massivt pres fra hjemmeholdet, øgede udeholdet til 3-1 ved andens halvlegs start. Vasili Berezutski fandt pladsen i bagrummet af Uniteds felt på en dødboldsituation, og kunne passere Edwin van der Sar med hovedet.

Så var Manchester United for alvor under pres, og første nederlag i 22 kampe var i sigte. Hjemmeholdet tog teten og pressede på for reduceringen, og den ene store mulighed efter den anden væltede over CSKA-målet. Manden med handskerne, Igor Akinfeev, var dog ikke i humør til, at lade noget passere ham, så denne diskede op med flere pragtredninger. Akinfeev er rygtet på vej til United, og i aften viste han, at han har verdensklasse på dagen.

Darren Fletcher blev snydt for et klokkeklart straffespark kort efter 3-1-scoringen, men dommen udeblev og skotten fik tilmed gult kort for film. Skandaløs kendelse, og herefter spredtes der en frygt for, at det var en af de dage hvor alt bare skulle gå galt.

Patrice Evra, Gabriel Obertan og Wayne Rooney blev introduceret i opgøret, og alle satte ekstra fart over opspillet. Både Owen, Macheda, Scholes, Valencia og Rooney havde chancer for at reducere, men denne skulle først komme med kun seks minutters spil igen. Det var Paul Scholes som kom højest på en dødbold, og headede United tilbage i kampen. Manchester United jagtede udligningen, og fik den så endeligt fuldt fortjent ved et skud fra Antonio Valencia, der blev rettet af og snød Akinfeev på stregen i overtiden.

United reddede dermed æren til slut, og trods det forvisende slutresultat 3-3 var der flere gode ting fra kampen Sir Alex Ferguson og hans drenge kan tage med sig til Stamford Bridge på søndag. Her venter Premier Leagues dukse, der i aften fik 2-2 mod Atletico Madrid.

Forrige artikel

Aftenens Champions League-startopstilling

Næste artikel

Maicon afviser City

ANNONCE