United slår Burnley og får tiltrængt sejr

Manchester United slog her til aften Burnley 0-2 i en kamp, hvor de for det meste var i fuld kontrol.

Manchester United skulle søndag revanchere sidste uges skuffende nederlag mod Tottenham. Dagens modstander hed Burnley på deres hjemmebane, Turf Moor. Et sted hvor det ofte er svært for de andre Premier League hold at få tre point med hjem. Dog har Burnley ikke set lige så stærke ud på hjemmebane på det seneste. Noget der måske kunne vække optimisme i United-lejren.

José Mourinho havde blandt andet valgt Marouane Fellaini til dagens startopstilling. Hans første startplads i denne sæson. Derudover var Sanchez og Lindelöf også tilbage blandt de startende 11.

United i fuld kontrol

United startede kampen godt og allerede efter to minutter var Lingard tæt på at bringe de røde (eller i dagens anledning; de pinke) i front. Generelt virkede holdet friske og motiverede. Mange bød sig til, og det virkede til, at hele holdet var opsat på, at viske sidste uges nederlag ud af erindringen.

Både Valencia og Shaw kom rigtig godt med frem i starten af kampen. Efter otte minutter var dette ved at udmønte sig i en scoring. Valencia slog, som så mange gange før, et hårdt fladt indlæg ind i feltet. Her modtog Lingard den og med en bedre afslutning havde stillingen uden tvivl været 0-1.

United havde altså også i dag problemer med at udnytte deres målchancer. Noget som har været et stort tema i de første kampe denne sæson.

Det overtag, som United havde i starten af kampen, blev lige så stille givet væk til Burnley, som begyndte at arbejde sig ind i kampen. Dette resulterede i nogle små muligheder til hjemmeholdet, som dog ikke for alvor blev farlige.

Efter 25 minutter skabte United dog pludselig et mål ud af ingenting. Sanchez modtog bolden på kanten af feltet. Han slog et indlæg ind blandt tre Burnley-spillere, hvor han perfekt fandt Lukaku, som headede bolden resolut ind bag den tidligere Manchester City-målmand, Joe Hart. 0-1 til United, som virkede til at være i kontrol uden at imponere.

United kørte en del på omstillinger efter scoringen, hvor især Sanchez og Lukaku fortsatte med at finde hinanden. Med en smule mere held kunne føringen sagtens have været blevet udbygget flere gange.

Og det blev den også. Kort før pause drev Shaw bolden frem efter godt forarbejde af Sanchez. Shaw fandt Lukaku, som lagde bolden bagud til Lingard, som afsluttede på mål. Lingards skud ramte en Burnley-spiller og efter lidt kluddermor i feltet havnede bolden for Lukakus fødder. Han sparkede iskoldt bolden i nettet. Lukakus tredje sæsonscoring og 0-2 til United.

Efterfølgende lød pausefløjtet fra dommer, Jonathan Moss. En rigtig flot halvleg af United-mandskabet mod et, mildest talt, ringe Burnley-hold.

Anden halvleg i samme spor

United fortsatte med at kontrollere kampen i anden halvleg, og ikke meget havde ændret sig fra pausen. Mourinhos konstellation med Matic, Fellaini og Pogba på midtbanen så ud til at være en succes. United havde et fysisk overtag på midtbanen med tre store spillere, som ikke tabte mange dueller.

Efter 67 minutters spil kunne sejren have været blevet slået fast. Rashford blev fældet i feltet efter et indlæg, som han opsnappede. Straffe til United. Pogba tog for tredje gang i sæsonen sig af dette. Med et noget utraditionelt tillløb læste Hart ham og, desværre for United, reddede han sikkert. Fortsat 0-2.

Efter dette blev stemningen mere hektisk. Rashford kom i klammeri med Bardsley efter en hård tackling fra Burnley-spilleren. Dette ville Jonathan Moss ikke finde sig i, og han svingede det røde kort til Rashford.

Dette gav Burnley blod på tanden, og de begyndte at satse mere offensivt. Dette gav en række omstillinger til United, hvor især Lukaku var farlig. Efter 78 minutter kom han alene igennem med Hart, som han driblede, hvorefter han blev revet ned af Ben Mee. Dog ikke nok til straffe ifølge Moss.

Lukaku og Ben Mee kom også i fokus til sidst i kampen. Ben Mee tog hånden til hjælp i en duel, hvor Lukaku kun manglede at komme forbi ham for at være alene igennem mod mål. Fløjten lød heller ikke denne gang.

Til sidst i kampen blev de Gea tvunget ud i en god redning, men ellers blev Burnley ikke for alvor farlige på et eneste tidspunkt i kampen.

United får altså en tiltrængt sejr ovenpå en hård sæsonstart. For en gangs skyld en mere sikker en af slagsen trods en hektisk afslutning. Forhåbentligt kan det blive starten på en række gode præstationer efter landsholdspausen.