United tabte hjemme til Everton

United måtte indkassere et skuffende nederlag på 0-1 hjemme på Old Trafford.

Everton gæstede her til aften Old Trafford, i hvad der var første møde med den tidligere arbejdsgiver for David Moyes. Meget fokus var derfor på den nye United-chef inden kampstart, ligesom fokus var på Fellaini, der ligedes skiftede Goodison ud med Old Trafford i sommers.

Everton har med Roberto Martinez været rigtig stærkt spillende i denne sæson, hvor de har vist fine offensive takter samtidig med de har stået solidt på banen defensivt. Senest blev det til en flot sejr i weekenden, og det var derfor en vanskelig opgave for Moyes og co.

Det første kvarters tid var det ikke helt til at se hvem der var på hjemmebane. Everton spillede frisk til, lagde højt pres på United, som havde masser af afleveringer, men det var oftest kun på egen banehalvdel.

Derefter kom United bedre med i kampen, satte sig mere og mere på spillet, og kom frem til nogle chancer. Rooney havde et forsøg på stolpen, ligesom han med lidt held kort inden pausen kunne have scoret.

Omvendt havde Everton også nogle gode muligheder. Vidic havde flere gange problemer med at holde formstærke Lukaku, ligesom Ross Barkley på midten var rigtig godt spillende. Generelt havde United det svært på midten, hvor Everton oftest var i overtal. Ganske vist spillede Marouane Fellaini sin klart bedste kamp i United-trøjen i dag, hvor han som den defensive mand på midtbanen, fint bandt forsvar og midtbane sammen, og var en god mand foran forsvaret til at lukke ned for Evertons angreb.

I anden halvleg var billedet det samme, gæsterne var bedst i starten, inden United kom bedre med i opgøret. Indskiftningen af Nani og Januzaj hjalp, og de to gav nyt liv og ny energi på kanterne. United var da også tættest på scoring, men Evras forsøg på overliggeren var bedste forsøg. Endnu engang var skarpheden der ikke for United, ligesom spillet var for stillestående på den sidste tredjedel af banen.

Mod slutningen af kampen fik United lavet et par hårde frispark, og virkede som et mandskab der, ligesom de mange fans, var utilfredse og frustrerede over endnu engang at smide point. Og netop et frispark kostede dyrt kort før tid, da bolden ikke blev sendt væk fra farezonen, og den tidligere FCK-back Bryan Oviedo kunne for anden kamp i træk notere sig på scoringslisten.

Skuffende for United, der lørdag har Newcastle hjemme på Old Trafford. En kamp der skal vindes, for atter at få lidt tro på tingene ind i truppen. Samt ikke mindst for at holde kontakten til toppen og pladserne der giver adgang til næste sæsons Champions League. De andre hold i toppen vandt, og dermed er vejen til toppen nu endnu længere for United.

Første sejr til Everton på Old Trafford siden 1992, og uden tvivl en kæmpe skuffelse for David Moyes, som de kommende dage kommer i endnu mere modvind end hvis han besøgte Danmark og orkanen Bodil. Der venter hårdt arbejde de kommende dage, inden Alan Pardews mandskab gæster lørdag eftermiddag.

Forrige artikel

Butt: Der skal ændringer til

Næste artikel

Wayne Rooney må undværes mod Newcastle

ANNONCE