United vandt 1-0 over Watford i chancefattig kamp

United fik tre point mod Watford i sæsonens sidste ligakamp, der ikke vil blive husket for meget, andet end at det var Michael Carricks sidste for klubben.

Manchester United slog søndag eftermiddag Watford 1-0 på et mål af Marcus Rashford. Dermed slutter de på andenpladsen i Premier League med 81 point – det bedste resultat siden 2013.

Forude for startfløjtet føltes det lidt som en familiefest, man ikke helt var sikker på, at man egentlig gad. Jo jo, man glædede sig til at se onkel Carrick, som man ikke havde set i lang tid, men man frygtede også, at det ville blive en ligegyldig dødssejler af en kamp.

Ingen af holdene havde rigtig noget på spil, og Jose Mourinho havde heller ikke givet kampen ekstra krydderi ved at starte en masse akademispillere, som han gjorde i seneste sæson sidste kamp.

Men det startede godt. Carrick blev klappet på banen af både fans, med- og modspillere, selvom han allerede spillede sin testimonialkamp for ”de røde djævle” sidste år. En fin gestus overfor spilleren, der har været på Old Trafford siden 2006. Og så fik David de Gea overrakt de gyldne handsker for flest clean sheets i Premier League i år. To højdepunkter allerede inden kampstart, der også blev markeret med varme Sir Alex Ferguson-sange fra Stretford End.

Men så kunne man ellers også læne sig tilbage og slappe af. For der skete ikke meget. 31 minutter skulle der gå, før første skud mod mål i kampen blev registreret. Det kom fra Marcos Rojo i forbindelse med et hjørnespark, men var omtrent lige så farligt som en hamster med en trefork.

To minutter senere kom det forløsende mål. Michael Carrick lagde en drømmebold til Juan Mata i dybden, der snød offsidefælden og kunne spille Marcus Rashford fri til en chance, som var sværere at brænde, end den var at score på. 1-0 – og onkel Carrick var i gang med en flot afskedskamp.

I de døende minutter af første halvleg kom Watford tættere på 1-1, end United gjorde på 2-0. Heldigvis for hjemmeholdet var målmandsreserve Sergio Romero beredt og diskede op med en superredning på et hovedstød fra Richarlison.

Anden halvleg startede, som hele den første forløb; uden særlig mange chancer. Den offensive trio af Marcus Rashford, Alexis Sanchez og Juan Mata viste til tider fint kombinationsspil, men uden, at det rigtig førte til noget.

Udeholdet var heller ikke farlige i den anden ende, hvor specielt Eric Bailly spillede en god kamp i Manchester United forsvar.

Resten af kampen forløb uden rigtige chancer til nogle af holdene, og det blev på mange måder den kedelige familiefest, man havde frygtet. Men det var også dejligt at se onkel Carrick igen, og han skuffede på ingen måder. Anden halvlegs største øjeblik var, da han blev klappet fra banen i de døende minutter af kampen.

Dermed slutter United med mere end 80 point i en sæson, for første gang siden Sir Alex Ferguson gik på pension. Og det kan man jo også glæde sig over – sammen med sølvmedaljerne.