United videre i FA Cuppen

United var langt fra overbevisende, men 0-2 var nok, og United er klar til 4.runde af FA Cuppen.

I dag trådte United ind i FA Cuppen, det skete i udekampen mod Yeovil Town fra League One. Hjemmeholdet havde kæmpet sig videre efter omkamp mod Accrington Stanley, og i dag kom så det alle spillere drømmer om, nemlig at møde United.

Til daglig kæmper Yeovil i bunden af League One, og det var derfor et afbræk fra den normale hverdag hjemmeholdets spillere kunne opleve. Byen var i feststemning og Yeovils manager havde forinden advaret spillerne mod at være alt for imponerede over at møde Uniteds stjerner.

Kampe som disse er en del af charmen ved FA Cuppen, og van Gaal havde også på forhånd snakket om, at det på ingen måde ville blive en walk-over. Måske med Capital One Cuppen i baghovedet, hvor et andet hold fra League One, nemlig MK Dons, slog United ud.

Pinlig første halvleg

Louis van Gaal havde måske derfor valgt at stærkt hold. Kun Carrick, Jones og van Persie manglede i truppen, mens stærke navne som Falcao, Rooney og Smalling startede inde for United. Der var også blevet plads til Shaw og Rafael, der begge er på vej tilbage efter skader, ligesom unge James Wilson afløste van Persie i angrebet.

Hjemmeholdet startede ganske som ventet med masser af energi og tro på tingene. United havde det svært på Huish Park, hvor første afslutning fra de røde djævle først kom efter en halv times tid, hvor Wilson forsøgte sig fra kanten af feltet.

United formåede på ingen måde at vise den forskel der skal være på et tophold fra Premier League og et hold fra den tunge del af League One. Det var i lange perioder svært at se forskel på de to hold rent kvalitetsmæssigt. Stor cadeau til hjemmeholdet, der leverede en fin indsats og bestemt kan være tilfredse med egen præstation.

Shaw og Rafael flået ud i pausen

Radamel Falcao og James Wilson fik ikke meget at arbejde med oppe i angrebet, for United formåede ganske enkelt ikke at få bolden frem til de to i front. Opspillet haltede, der blev lavet et hav af dumme uprovokerede fejl, dårlige afleveringer og hjemmeholdet lage pres på United-spillerne over hele banen.

I pausen valgte van Gaal at rive Rafael og Luke Shaw ud. De to wing-backs havde intet vist i første halvleg, og det må give stof til eftertanke for de to herrer, at det i anden halvleg var McNair og Blackett, to normale midterforsvarere, der overtog pladserne på backs i anden halvleg.

Mata og Evans kom ind i stedet for Shaw og Rafael, men i første omgang ændrede det ikke meget på situationen. Der kom en smule mere tempo over Uniteds spil, men der blev fortsat lavet alt for mange fejl og kun få gange formåede man at teste Yeovil-keeperen.

Comeback og mål af Di Maria

Senere i anden halvleg smed van Gaal Angel Di Maria ind, og argentineren afløste en anonym Falcao. Glædeligt comeback til Di Maria, der forhåbentlig kan være med til at sparke lidt liv i Uniteds angrebsspil den kommende tid.

Endelig kom målet, da bolden lidt heldigt landede ved Ander Herrera, som bragede den ind i nettet. Fremragende mål af Herrera, der ellers intet havde vist i kampen. Spanieren burde sammen med Fletcher kunne dominere midtbanen, men de to satte sig aldrig på kampen.

Målet gav naturligvis mere plads til United, dels fordi Yeovil var ved at være trætte, og dels eftersom hjemmeholdet nu skulle satse mere for at få scoret og udlignet. Yeovil burde have scoret, endda havde hjemmeholdet et par gode chancer der på en anden dag var endt i netmaskerne bag David de Gea.

Mod slutningen af kampen kastede Yeovil alt frem, hvilket gav en friløber til Di Maria, der enkelt lobbede bolden over keeperen, og i nettet til resultatet 0-2.

Klar til 4.runde

United gjorde altså det de skulle, og er videre i FA Cuppen. Man burde dog kunne forvente en markant bedre præstation end det der blev vist i dag. Det er umuligt at pege på en man-of-the-match på United-holdet, da ingen viste niveau i dag.

Ikke siden 2004 har United vundet FA Cuppen, og med ingen europæisk fodbold i denne sæson – og med et stykke vej til 1.pladsen i Premier League – må det være et stort mål at nå finalen på Wembley i år. Men så skal der præsteres markant bedre end i dag mod Yeovil.

Der trækkes lod til FA Cuppen i morgen aften.