Uniteds ‘tomme’ trænersæde: Hvem er i loopet, og hvem tager den endelige beslutning?

Michael Carrick er indtil videre vikar, men det er forventet, at en midlertidig træner udefra skal på plads for resten af sæsonen. Eller hvad?

Michael Carrick styrer tropperne igennem aftenens meget vigtige kamp mod Villareal i Champions League, og det er det mest konkrete, der er at sige om trænersituationen i skrivende stund.

Men der er mange rygter om det ledige trænersæde på Old Trafford, og vi prøver at give overblikket her.

Hvem bliver der kigget på – og bliver det en permanent løsning eller en caretaker?

I pressemeddelelsen, hvor United søndag bekræftede fyringen af Ole Gunnar Solskjær, skrev de, at de arbjeder på at finde en midlertidig træner, der skal lede holdet igennem resten af sæsonen. 

Men her er der – hvert fald ifølge rygterne – sket en lille ændring. Flere troværdige journalister skriver, at argentinske Mauricio Pochettino er interesseret i jobbet som United-træner. Det skrev blandt andet BBC mandag, og flere andre medier fulgte op. Interessen skulle angiveligt være gensidig.

Pochettino er som bekendt manager i PSG, men tirsdag skriver flere medier heriblandt det franske medie Le Parisien, at det er et kontraktforhold, der kan ændre sig. Pochettino kan komme komme til United, hvis der kan findes en løsning mellem parterne. Og den franske hovedstadsklub vil så sætte jagten ind på Zinedine Zidane.

 

 

Den franske journalist Julien Laurens, der var meget præcis omkring Raphaël Varane-rygterne i sommer, tilføjer, at PSG godt ved, at United er Pochettiones drømmedestination. Tilmed har PSG-træneren to store fans på Old Trafford i Ed Woodward og Richard Arnold. Dem vender vi tilbage til.

Umiddelbart er vurderingen, at Mauricio Pochettino er det bedste bud som en kommende United-træner – men det kan hurtigt ændre sig. Af andre muligheder som den permanente afløser bliver Erik Ten Hag og Brendan Rodgers nævnt flest gange. Zinedine Zidane er angiveligt ikke interesseret i jobbet.

Men hvad så med den midlertidige løsning? Her nævner Simon Stone fra BBC, at United hvert fald søndag så denne løsning som den mest gangbare, fordi de mulige kandidater allerede er i andre jobs. Derudover føler man, at Michael Carricks manglende erfaring vil være et problem i forhold til resten af sæsonen.

Så en anden skal til. Som midlertidige løsninger bliver franskmanden Laurent Blanc, der tidligere har spillet i Uniteds forsvar, nævnt. Steve Bruce, en anden tidligere United-forsvarer, dukker også op. Men Simon Stone skriver, at Bruces sidste tid i Newcastle vil gøre det til en usikker løsning.

Hvem bestemmer, hvad der sker?

Der er fra flere kanter – også vores – stor kritik af klubbens sportslige setup. Spasmager-tunger vil her sige: “Hvilket sportsligt setup?”. Førhen har det i høj grad været Ed Woodward, der styrede signings af trænere og spillere, og så er han blevet flankeret af Richard Arnold og Matt Judge.

Hvem der har haft hvilke kasketter på er lidt svært helt at blive kloge på. Sikkert er det dog, at Ed Woodward er manden med ansvaret, som han dog står til at lægge fra sig i løbet af næste år. 

Ifølge Simon Stone er det netop Ed Woodward og så Richard Arnold, som sandsynligvis afløser Ed Woodward, der har ansvaret for at få trænerkabalen til at gå op i løbet af den kommende tid.

Det er Mark Ogden dog ikke enig i. Han skriver, at det er John Murtough og Darren Fletcher, som har ansvaret for at finde frem til den kommende United-chef. Eller først en midlertidig og siden en permanent.

De to blev i foråret henholdsvis fodbolddirektør og teknisk direktør i klubben, og man skulle tro, at de så også sidder med endda tunge mandater i forhold til at træffe den slags beslutninger.

Ifølge Mark Ogden har de to fået til opgave at sondere terrænet finde nogle emner, som de så leverer til førnævnte Woodward og Arnold. Den endelige beslutning bliver taget af bestyrelsesformand Joel Glazer.

Hvis du er en smule forvirret, er det helt rimeligt. Men for bare at runde en smule af, vil det ikke være helt ved siden af at holde mest øje med Mauricio Pochettinos navn de kommende dage.

I forhold til den sportslige struktur i klubben kan vi bare krydse fingre for, at der er nogen i ledelsen, der ved, at der er andre spørgsmål end bare trænerposten, der skal adresseres.

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Optakt: Ny tro, eller ny fiasko?

Næste artikel

Startopstilling: Van de Beek starter i første kamp post-Solskjær

ANNONCE