Uskarpe Højlund og United pligtsejrede mod Wigan i pokalen

Manchester United er videre i dette års FA Cup efter en 0-2-sejr over Wigan Athletic. Vidermarginen kunne og burde have været større, men skarpheden manglede fra flere United-spillere.

Manchester United trådte mandag aften ind i denne sæsons FA Cup, da man i tredje runde skulle på besøg hos Wigan Athletic på DW Stadium.

Det var samtidig Uniteds første kamp i det nye år og dermed også en kærkommen mulighed for at få hvisket tavlen ren efter et turbulent efterår.

Og det var Erik ten Hag opsat på. Selvom modstanderen befinder sig i Englands tredjebedste fodbold, tog Uniteds manager opgaven gravalvorligt og stillede derfor op i stærkeste udgave.

Senest Manchester United spillede en udekamp i en pokalturnering var tilbage i marts 2021 mod Leicester, og det kunne tydeligt høres på de omtrent 8.000 medrejsende United-tilhængere, at de havde savnet et ‘away-trip’ til et lavere rangerende hold.

Et fortsat impotent United-mandskab

På en ujævn græsbane havde et modigt og spillelystent hjemmehold tænkt sig at byde United op til dans. Maloneys mandskab insisterede på at spille bolden ud langs jorden.

Det var dog Erik ten Hags mandskab, som meget hurtigt tog styringen i opgøret, og League One-mandskabet blev tvunget dybt tilbage på egen banehalvdel.

Efter få minutter var det undertippede hjemmehold dog meget tæt på at give Manchester United en mareridtstart. Et ukoncentreret boldtab fra unge Mainoo gav Wigan muligheden for at slå kontra, men Onana kom ud og gjorde sig bred i afslutningen fra norske Thelo Aasgaard. Dermed slap de røde djævle med skrækken.

Midtvejs i 1. halvleg kom den forløsende scoring for storfavoritterne så. En sjælden omstilling til United endte til sidst for fødderne af Dalot på kanten af feltet. Med sin udsøgte sparketeknik krøllede han den over i det lange hjørne til 0-1.

Og derfra var det et regulært chanceorgie i Wigans ende i den restende del af halvlegen.

Kort efter var føringen meget tæt på at blive fordoblet, da en gentagelse af opspillet til første mål udspillede sig. Denne gang tilfaldt afslutningen Rashford, men han kunne lige akkurat ikke overliste en usikker Tickle i Wigan-målet.

Danske Rasmus Højlund fik ikke bare én, heller ikke to, men faktisk tre gode muligheder for at øge føringen. Sejrsålet mod Aston Villa 2. juledag havde dog ikke givet ham den fornødne selvtillid, og derfor blev alle tre tilbud misbrugt.

Også Scott McTominay ville lege med, da han heller ikke kunne finde netmaskerne på trods af store chancer.

Dermed kunne Erik ten Hag og United-mandskabet misfornøjet gå til pause med en beskeden 0-1-føring.

Spændingen udeblev

Efter pausen var opgøret en smule låst. United forsøgte at dræbe kampen, mens Wigan indædt prøvede at holde den i live, hvilket skabte stilstand.

Da 0-2-målet i den første halvdel af 2. halvleg udeblev, begyndte Wigan dog så småt at lugte blod, mens favoritterne fra Premier Leauge begyndte at blive en smule usikre.

Opgøret blev dog punkteret 20 minutter før tid.

Bruno Fernandes lod sig klogt falde i feltet efter et benspænd, hvilket fik dommer Taylor til at pege på 11-meter-pletten. Anføreren eksekverede usvigeligt sikkert selv til 0-2, og dermed var alt spænding ude af opgøret.

United avancerer fra FA Cuppens tredje runde i en kamp, hvor de røde djævle kun kom i problemer, når koncentrationen svigtede.

Kampfakta

Wigan Athletic  – Manchester United 0-2
0-1: Diogo Dalot (22′)
0-2: Bruno Fernandes (74′)

 

1 kommentar
  1. Tja Ok start på det nye år, kunne vel egentligt heller blive meget værre..

    Men vi har desværre stadigvæk problemer, vi kan bare ikke dræbe de kampe hvor vi er dominerende…heller ikke mod et bundhold i Leageu one…

    Men vi vandt og er videre til næste runde hvor vi skal avancere yderligere mod Newport eller Eastleigh.

    GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Manchester United møder enten Newport County eller Eastleigh, hvis de avancerer mod Wigan

Næste artikel

Diogo Dalot: Vi vil vinde alt

ANNONCE