Van Gaal forklarer skifte i formationen

United skiftede formation i løbet af anden halvleg, og kort efter kom scoringen så. Louis van Gaal forklarede efter kampen hvorfor han skiftede.

– Vi spillede ikke som vi plejer i første halvleg, hvor vi ofte mistede bolden. QPR havde det nemt, derfor skiftede jeg formation, og så var vi bedre med boldomgangen, og derefter kunne vi skabe chancer og score mål, sagde van Gaal til MUTV efter kampen.

Der har sæsonen igennem, men specielt de seneste uger, været en del debat blandt Uniteds fans omkring systemet. Der har været massiv kritik af 3-5-2, som mange ikke mener passer til Uniteds nuværende trup. Men van Gaal mener det handler om spillerne, ikke om ham og hans system.

– Vi har haft en dårlig kamp, det var mod Leicester, siden da har vi været stærkt organiseret i forsvaret. Det er ikke et problem, men vi skal holde mere på bolden og spille den langs jorden, og skabe chancer denvej igennem.

– Det afgørende er spillerne, som skal præstere på dagen. Jeg synes altid hurtighed er vigtigt, specielt for angriberne. Derfor forsøgte jeg med Di Maria oppe foran. Da vi skiftede formation, ville jeg have mere fart oppe foran, og derfor gjorde vi som vi gjorde. Jeg mente vi skulle angribe og få større chancer, og jeg mener det var helt fortjent vi vandt, lød det fra van Gaal.

Uniteds hollandske manager havde stor succes med skiftet, og hans udskiftninger i dag, hvor både Fellaini og Wilson kom ind fra bænken og scorede for United. Det var naturligvis også noget van Gaal hæftede sig ved.

– Jeg er meget glad for at Wilson fik scoret i dag, han har været så tæt på flere gange. Omkring Fellaini har jeg sagt det hele tiden, han er en spiller som gør mere end man forlanger. Det er godt for holdet, og jeg er glad for at have ham tilbage igen, sagde Louis van Gaal til MUTV.

Forrige artikel

Indskifterne sikrede sejren

Næste artikel

- Falcao burde have scoret

ANNONCE