Van Persie sikrede endnu en sejr

En kold mandag aften på St Mary’s endte med tre point til United, efter van Persie reddede van Gaal og co, på en dag hvor spillet ikke kørte.

Det blev aldrig en flot fodboldkamp, da United her til aften gæstede det sydlige England. Southampton har været et af sæsonens store lyspunkter i denne sæson, hvor de er i toppen af rækken, på trods af massiv afgang i sommers.

United har til gengæld fundet rytmen, og vundet fire kampe i træk inden aftenens kamp på St Mary’s. Sidste sæson blev det til to gange 1-1 i opgørene mod Southampton.

Dagens kamp var historisk i engelsk fodbold, da det var første gang to hollandske managers stod overfor hinanden i Premier League. Van Gaal vs Koeman. De to har en lang historie sammen, og havde fyldt meget i aviserne op til opgøret.

Van Persie på toppen – ny skade til Smalling

United startede kampen i en 3-5-2 eller 5-3-2 opstilling, hvor McNair atter var tilbage i startopstillingen, efter nogle kampe på bænken. Derudover var anfører Wayne Rooney tilbage, efter han måtte stå over mod Stoke grundet skade.

Efter 12 minutters spil udnyttede Robin van Persie en fejl i Southamptons bagerste kæde, og kunne trille bolden forbi Fraser Forster i målet. Målet gav dog ikke ro til United, der gang på gang spillede uden tempo, bevægelse og havde det rigtig svært i pasningsspillet.

Hjemmeholdet satte sig mere og mere på opgøret, og helt fortjent fik italienske Graziano Pelle scoret efter en halv times tid. Forsvaret havde store problemer, og med mere kølighed for Southamptons side, kunne de have scoret adskillige gange før pausen.

Van Gaal reagerede kort før pausen, da han rev Paddy McNair ud. Den unge nordirer havde lavet nogle fejl, men havde ikke gjort det hverken værre eller bedre end stort set resten af holdet. Rojo virkede nervøs og var slet ikke så bundsolid defensivt som hidtil set i denne sæson, samtidig med at han smed mange afleveringer væk.

Samtidig måtte United ændre i defensiven, da Chris Smalling måtte udgå med en skade. Surt show for United, van Gaal og ikke mindst Smalling selv, der ellers virkede til at have fundet formen og spillet en række gode kampe efter udvisningen i lokalkampen mod City. Evans kom ind i stedet, men virkede som resten af forsvaret tøvende.

Oh Robin van Persie

Den taktiske udskiftning af McNair kort før pausen fik dog ikke United til at skifte system, og spillet blev heller ikke synderligt bedre. Carrick gik ned i forsvaret, men midtbanen med Fellaini, Mata og Herrera var ikke stærke nok i småspillet i alt for lange perioder af kampen.

Hjemmeholdet havde nogle gode chancer i starten af anden halvleg, men heldigvis havde United heldet og David de Gea med sig. United virkede lammede og helt uden rytme.

Efter en times tid begyndte United at få mere fat, og kom en smule længere frem på banen og begyndte at få bedre styr på pasningerne. Og et perfekt sparket frispark fra Rooney ramte van Persie i feltet, og hollænderen sendte bolden i nettet til 1-2. Vild jubel blandt de medrejsende United-fans, der resten af kampen måtte kæmpe med nerverne.

For ligesom hos os andre hjemme i sofaen, på pubben eller hvordan vi nu fulgte aftenens opgør, blev der nok bidt negle og bedt til de højere magter i de sidste minutter. Spillet flød bestemt ikke i dag, men det holdt alligevel, og United kunne notere sig den femte sejr i træk.

1-2 takket være to gode mål af van Persie. tre point på en dag hvor det ikke kørte, det kendetegner et tophold og et hold i form. United er begge dele, og bør gå ind til næste wekeends brag mod Liverpool med selvtillid. Forhåbentlig bliver det til bedre spil end i dag.

Accrington Stanley? Who are they? Exactly!

Matchvinder van Persie: God fornemmelse