Warren Joyce stolt af talentudviklingen

United og Barcelona er de to bedste klubber i Europa indenfor talentudvikling, og det er u21-holdets cheftræner Warren Joyce naturligvis stolt af.

I en nylig rapport fra The Football Observatory, blev Manchester United kåret til den næstbedste klub i Europa til at udvikle unge talenter. Blot Barcelona har flere spillere i de fem bedste europæiske ligaer end United.

36 spillere er kommet gennem Uniteds akademi i alderen 15-21, og spiller nu i en af de fem bedste ligaer i Europa, hvoraf de 12 fortsat er i United. Det er bedre end hold som Bayern, Ajax og Real Madrid, og hele 12 spillere mere end Arsenal, der var næstbedst i England.

Det er naturligvis noget der betyder noget, og det er da også noget reserveholdstræner Warren Joyce er stolt af.

– Jeg var faktisk ikke klar over undersøgelsen, hvis jeg skal være ærlig. Men jeg var nede på St George’s Park, hvor folk fra FA snakkede om det. Jeg tror ikke det er noget vi som klub reklamerer med, men det er svært ikke at kommentere på det når det er en uafhængig kilde der har lavet rapporten.

– Det er en del af standarden i Manchester United, det med at være ydmyg og hårdtarbejdende. Så vi fortsætter med de ting vi har gang i, i stedet for at råbe op omkring vores arbejde. Action siger mere end tomme ord, lyder det fra Warren Joyce.

Skal fastholde det høje niveau

Warren Joyce hæfter sig specielt ved det faktum, at United har formået at udvikle spillere til førsteholdet, på trods af man år efter år har kæmpet med i toppen af både Premier League og Champions League, noget der gør det sværere at integrere unge talenter på førsteholdet.

– Når du vinder kommer mulighederne ikke så nemt, så vi kan være stolte af rapporten. Hvis du er en klub i midten af tabellen er det nemmere at få spillere igennem til førsteholdet. At gøre det mens du vinder Premier League, Champions League og andre trofæer er imponerende. For det er svært at få en ung knægt igennem, når der er verdensklassespillere på alle positioner.

– Jeg kan nævne de første 50 spillere vi har solgt de seneste år, og jeg tror vi kunne lave to eller tre hold af de spillere, og spille med i Premier League eller som minimum i toppen af the Championship, siger Joyce til manutd.com.

Warren Joyce har været reserveholdstræner i United siden 2008, og var inden da cheftræner for Antwerpen i Belgien. Han var i 2011 jagtet af Hull, der havde brug for en ny manager, men Joyce valgte at blive i United, hvor han har haft stor succes med de unge talentfulde reserver. Han håber på, at United kan fastholde sin position i toppen af Europa indenfor talentudvikling.

– Nu skal vi sørge for at holde fast i det evigt udviklende og konkurrencebetonede miljø. Vi skal holde fast i vores værdier, i en verden hvor de unge præges mere og mere finansielt, og må ikke hvile på laurbærrene. Vi vil konstant stræbe efter det bedste, hvilket altid har været målet for alle her i klubben, siger Warren Joyce.

Forrige artikel

U18: McGuinness roser stortalenter

Næste artikel

Medie: Powell færdig i Leicester

ANNONCE