Pubs: Vores favoritter i centrum af Manchester

Vores anbefalinger til nogle af de bedste pubs i Manchester centrum.

Manchester er, trods den store udvikling de seneste par år, fortsat et sandt mekka for pubs. 

Byen er fyldt med hyggelige pubber med ales og stouts til gode priser. 

Her er et par anbefalinger fra OldTrafford.dk:

Peveril of the Peak

Eric Cantonas gamle stamsted. Enough said.

Imago

The Old Nags Head

Et uhyre populært sted for Manchester United i centrum. Både på kampdage og udenfor kampdage, kan du altid finde United-fans her. Pubben er heller ikke bleg for at fortælle om sin fortid som George Bests stamsted.

Imago The Old Nags Head

White Lion (Liverpool road)

Har du set Looking for Eric Looking for Eric med Eric Cantona, så har du helt sikkert set denne pub før. Pubben, der har eksisteret siden 1777, er med flere gange i filmen, blandt andet i scenen hvor FC United of Manchester bliver diskuteret.

Pubben er da også populær blandt Manchester United-fans, og det har sin naturlige årsag: Pubben er fyldt med Manchester United-billeder. På kampdage er den fyldt med United-fans både før og efter kampen, ligesom du ofte kan se andre fodboldkampe på pubben på ugens øvrige dage. 

Et lille tip: Hvis du er der på en kampdag før åbningstid, så tjek eventuelt om døren er åben rundt om hjørnet. De åbner ofte op før tid, men benytter tilgengæld ikke hoveddøren.

Grey Horse inn (Portland St)

Manchesters næstmindste pub (Den mindste ligger lige ved siden af!) har igennem flere år været et populært samlingssted for mange danske fans, som i fælleskab har rejst til kampene. Pubben er lille og hyggelig. Herretoilettet har sin charme. Og så er den et fint sted til at falde i snak med de lokale, tilrejsende United-fans eller nogle af de mange irere i byen.

Imago Grey Horse Inn

The Old Grapes (Little Quay st)

Pubben, der ligger på en lille gade parralelt med Deansgate, har i de seneste par år været udflugtsmål for Manchester Uniteds spillere, når de har holdt julefrokost. 

Mulligans (Southgate)

Den mest populære irske pub i Manchester. Også kendt som stamsted for tidligere irske spillere i Manchester United, såsom Roy Keane. Populær blandt Manchester United-fans på kampdage og har blandt andet live musik hver fredag og lørdag aften.

Sinclair’s Oyster Bar (Cathedral Gates) 

Lige ved Exchange Square finder du Sinclair’s Oyster Bar. 

Det er en pub i en stor, smuk hvid bygning, der stammer tilbage fra 1600-tallet. Der er mange specielle øl på fad, organisk lager, en indisk ale og en chokolade stout, og atmosfæren både lugter og smager ”ægte engelsk”. Men vigtigst af alt har de byens mest populære øl-terrasse, hvor du sidder i solen (for Manchester er jo som bekendt altid sunny).

Vær opmærksom på, at det her som regel også ofte er stedet, hvor Uniteds europæiske udebanemodstandere mødes om eftermiddagen i forbindelse med kampdage. 

The Castle Hotel (Oldham St.) 

En af Northern Quarter’s mest populære pubs og en sikker vinder for dem, der også holder af Manchesters rige indie rock-historie. Stedet har eksisteret siden 1776, men blev renoveret i 2009, og det var her, at et legendarisk interview mellem den berømte radiovært og DJ John Peel og Joy Division-forsangeren Ian Curtis fandt sted i 1979 – mindre end et år før, at Curtis begik selvmord. 

I dag bliver der flere gange om ugen afholdt live-koncerter på The Castle Hotel, og det er et ret cool sted. Hvis du falder i snak med de lokale derinde, er der en chance for, at du møder en, som ikke bare kender til Manchesters musikhistorie, men måske også selv er en del af den.

The Knott (Deansgate) 

Gemt under en togbro kan The Knott nemt overses, og det er synd, for det er et fantastisk hyggeligt sted. De laver deres egen alé i huset og har derudover et rigt udvalg af øl – fra tyske weissbier til belgiske blonde. 

ANNONCE