Greg Dyke bliver ny formand i Brentford

Den tidligere direktør i Manchester United Greg Dyke blev i går præsenteret som ny formand i den mindre engelske klub Brentford. Dermed træder han igen…

Den tidligere direktør i Manchester United Greg Dyke blev i går præsenteret som ny formand i den mindre engelske klub Brentford.

Dermed træder han igen ind i fodboldverdenen, som han forlod i 1999 for at tiltræde en stilling som direktør hos BBC.

Han var i 2 år direktør på Old Trafford fra 1997 til 1999 og var en mand, som supporterne kunne regne med.
Mest af alt er hans tid på Old Trafford nemlig kendt for at han var den eneste i den daværende bestyrelse, som stemte imod Rupert Murdochs optagelse i 1998.

Han har tidligere kritiseret Malcolm Glazers fjendtlige overtagelse af Manchester United sidste sommer og var ikke sen til at gøre det igen, da han i går blev præsenteret i Brentford.

“Det er endt med at klubben er ejet af en bunke folk, som intet aner om klubben og bestemt ikke bekymrer sig for den,” udtalte Dyke.

“Manchester United var utrolig godt kørende. De havde ingen gæld indtil Hr. Glazer bestemte sig for at købe den og tilsætte så meget gæld.
Klubben behøvede det ikke, men nu er den gældsat for et fænomenalt beløb. Hvis den pludselig ikke kommer med i Champions League, så vil økonomien ikke fungere. Klubben tog ikke den risiko – Det var Glazer-familien som gjorde det”

Han var en af hovedpersonerne, da det seneste mislykkede opkøbsforsøg fra en rigmand skete. Det var tilbage i 1998, hvor australske Rupert Murdoch forsøgte at købe klubben til hans medieimperium.

“Jeg var i United da de vandt stortset alt. Jeg var der da Rupert Murdoch forsøgte at købe den og jeg var stortset den eneste som var imod det. Jeg syntes ikke Manchester United behøvede Sky mere end de behøvede Glazer,” lyder ordene fra Dyke.

Dyke har stået uden job i et år efter han forlod sin stilling som direktør hos BBC ovenpå David Kelly-skandalen.

Grunden til han nu er gået ind i fodbold igen var heller ikke tilfældig.
Brentford blev fornyelig overtaget af klubbens egne fans, som igennem deres supporters trust, købte 60% af klubbens ejerskab.

Dette ejerskab gjorde kllart udslaget for Dyke, som mener andre klubber bør følge efter.

“Brentford er nu kontrolleret af supporterne, hvilket er den måde de fleste klubber skulle fungere,” udtalte han og han har givet vis ret.

Trenden i engelsk fodbold peger nemlig på at flere og flere supportere får øjnene op for hvor vigtigt et supporterejerskab er. Den engelske supporterorganisation, Supporters Direct, forventer en kollosal stigning i disse slags overtagelser.

Blandt de supporterejede klubber i Europa kan nævnes FC Barcelona, Real Madrid, FC Bayern München, FC St. Pauli og klubber som Brentford, Rushden & Diamonds, AFC Wimbledon og FC United of Manchester i England.

Forrige artikel

Ruud: Vi kan også stoppe Liverpool

Næste artikel

United klar med kontrakt til Ole

ANNONCE