Akademiet: De kom igennem nåleøjet

I morgen, den 21.oktober, er det 80 år siden Uniteds akademi som vi mere eller mindre kender det i dag blev grundlagt. I den forbindelse sætter vi her fokus på nogle af de spillere, som igennem tiden er kommet gennem nåleøjet til førsteholdet.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Snart runder vi også 80 år med en spiller af egen avl i truppen på kampdage. Benfica-kampen i onsdags var kamp nummer 3.880 i træk med minimum en spiller fra egne rækker i blandt de udvalgte 18 spillere. Enestående rekord, som ingen i engelsk fodbold er i nærheden af at matche.

De helt store profiler
George Best – 470 kampe og 179 mål. Imponerende for den legendatiske profil fra Nordirland. Best kom som 15-årig til United, og fik 14.september 1963 debut i en sejr på 1-0 mod West Bromwich. Best vandt også Balon d’Or i 1968, samme år som han var en vigtig brik på det hold som vandt Europa Cuppen for Mesterhold.

Ryan Giggs – manden med flest kampe i United-trøjen gennem tiderne. Han kom til United allerede som 14-årig, efter at have imponeret Sir Alex Ferguson med et hattrick i en træningskamp. Waliseren har vundet det hele med United, og nåede 24 sæsoner på topplan. Først som flyvende kantspiller, siden som mere kontrollerende kreatør.

Ryan Giggs i den gamle blå Adidas-trøje

Charlie Mitten – en af de første spillere, som kom gennem akademiet efter grundlæggelsen. Mitten fik i alt 162 kampe for United, og nettede 61 gange i de fire sæsoner det blev til, inden han drog til Independiente Santa Fe i Colombia, for at tjene flere penge.

De loyale krigere
Massevis af spillere er kommet igennem nåleøjet og har spillet mange kampe i United-trøjen. Spillere som Gary Neville, Nicky Butt, Phil Neville, David Beckham, Paul Scholes og Wes Brown var alle en vigtig og bærende del af United i 1990’erne og op gennem 00’erne.

Inden da kan nævnes fantastiske spillere som Roger Byrne, Duncan Edwards og Bill Foulkes, der alle var profiler under Sir Matt Busby. Mens vi op igennem årene har haft hårdtarbejdende folk som Clayton Blackmore, Sammy McIlroy, Brian Greenhoff og Mark Hughes.

I dag er det Marcus Rashford, Paul Pogba og Jesse Lingard, der bærer fanen videre, sammen med unge talenter som Axel Tuanzebe og Scott McTominay.

Leverandør til andre klubber
United har et af de bedste og mest velfungerende akademier, og leverer hvert år spillere til andre klubber rundt omkring i det engelske ligasystem. Klarer man den ikke i United, er der altså god mulighed for fortsat at få en fornuftig karriere indenfor fodbolden.

Danny Simpson blev forrige sæson engelsk mester med Leicester. Tom Heaton er en profil i Burnley og er kommet med på det engelske landshold. Danny Drinkwater var en nøglespiller i Leicesters mesterskabssæson, og er siden røget til Chelsea. Gerard Pique er en af de defensive profiler hos spanske FC Barcelona, mens Ryan Shawcross har spillet sig ind som en af tidernes mest stabile forsvarsspillere i Stoke.

Kort sagt er der masser af tidligere United-talenter, når man tager et kig ned gennem rækkerne i engelsk fodbold. I løbet af 2016/17-sæsonen havde United hele 70 tidligere ungdomsspillere repræsenteret i rækkerne fra Premier League til og med Conference League. Det er rekord i England. Derudover kan lægges dem som nu er udenfor de britiske øer, og dem som spiller i de lavere engelske rækker.

Anthony Martial og Danny Simpson.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho vil stadig ikke sætte dato for Zlatan- og Pogba-comeback

Næste artikel

Scholes var tæt på Oldham-job

Relaterede artikler
Omari Forson
Gå til siden

Overblik: Ungdomsholdene

Her i landsholdspausen tager vi en status for U21- og U18-holdet, for at se, hvordan de klarer sig i denne sæson og hvem man skal holde øje med.
Gå til siden

Eriksen: Jeg mangler lige en kasse

Manchester Uniteds midtbaneprofil, Christian Eriksen, gav for nyligt et interview, hvor han bl.a. løftede sløret for, hvordan stemningen er i omklædningsrummet.
Gå til siden

Europa League: Hvem er FC Sheriff?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. OldTrafford.dk tager i en artikelserie et kig nærmere på de tre øvrige klubber i gruppespillet, der byder på møder med Real Sociedad, FC Sheriff og Omonia Nicosia.
ANNONCE
Total
0
Share