Akademiet: De kommende stjerner

Vi har gennem de seneste dage set nærmere på Uniteds ungdomsafdeling. I går havde vi en række forslag til forbedringer i akademiet, så United igen kan producere endnu dygtigere unge spillere.

Vi har været omkring nogle af de spillere, som har været i Uniteds ungdomsafdeling, men nu er videre i karrieren hos andre klubber i England og rundt om i Europa. Der er massevis af gode spillere rundt omkring, med en fortid i United, der har flotte karrierer.

Vi har også haft fokus på unge udenlandske talenter i United gennem årene. Der er pt flere spændende i akademiet, heriblandt Indy Boonen fra Belgien. Og suppleret med helt unge stortalenter som Faustino Makela, Dylan Levitt og Angel Gomes, der teknisk er på et fantastisk niveau, ser fremtiden ganske lys ud.

I dag afslutter vi serien omkring Uniteds ungdomsafdeling, og ser i den forbindelse på fem af klubbens største talenter. Det er altid hamrende svært at vurdere hvem der har bedst chance for at klare sig igennem nåleøjet til førsteholdet.

Se bare på folk som Paddy McNair, der ikke var den stærkeste på u21-holdet, men alligevel sidste sæson overhalede flere andre og fik en flot sæson på førsteholdet.

Det samme er før sket med flere andre spillere, det er ikke altid den som stråler mest igennem på u18-holdet, som ender med at bryde igennem. Men herunder er undertegnedes bud på fem kommende stjerner i United. Det er fem spillere fra u21/u18 der er valgt ud, og som indenfor 1-2 år kan få gennembrudet i United.

Axel Tuanzebe
Var sidste sæson anfører for u18 på trods af det var hans første år som professionel. Han var en fremragende styrmand i forsvaret, og var i flere omgang med omkring u21.

I West Ham har de Reece Oxford på mere eller mindre samme alder og position. Oxford har fået spilletid i flere af West Hams kampe denne pre-season og i kvalifikationskampe til Europa Cuppen.

Mit bud er, at havde Tuanzebe spillet i West Ham, ville han også have fået chancen, så talentfuld er han. Men i United får så unge spillere ikke chancen i midterforsvaret. Hans tid skal dog nok komme.

De fleste vurderer, at Tuanzebe primært vil være at finde hos Warren Joyce og u21-holdet i denne sæson, på trods af han stadig vil være spilleberettiget hos u18-mandskabet. Og skulle der være u19 UEFA Youth League på programmet, vil Tuanzebe uden tvivl få en ledende rolle.

Hans styrker er hurtighed, han læser spillet glimrende og så er han fremragende til at bidrage i det opbyggende spil. En ung udgave af Rio Ferdinand kan man måske fristes til at sige, hvis man absolut skal sammenligne ham.

Timothy Fosu-Mensah
Hentet ind fra Ajax sidste sommer, og gik direkte ind og blev en vigtig brik på u18-holdet. Paul McGuinness brugte ham dels i det centrale forsvar og dels på den defensive midtbane.

Hvor han ender med at spille på banen er ikke til at vide endnu, han er lige stærk i begge positioner. Han var et fantastisk bindeled i FA Youth Cup-kampen ude mod Spurs sidste sæson, men var også stærkt spillende i sommerens u17-slutrunde i midterforsvaret for Holland.

Han er fysisk stærk, er forudseende i spillet og er stærk i pasningsspillet. Naturligvis fristes man til at sige, eftersom han kommer fra ungdomsafdelingen i Ajax. Han vil nok svinge mellem u18 og u21 i år.

Tyler Reid
Højreback med masser af styrke og fart. Var godt spillende sidste sæson, og vil nok komme en del ind omkring u21 i år, da talentet er til det og med afgang af flere andre backs.

Hans styrke er, at han er bygget som en tank. Fysisk et pragteksempel der samtidig kan løbe op og ned langs sidelinjen uafbrudt. Solid i defensiven og elsker at gå med frem.

Demetri Mitchell
Missede en stor del af sidste sæson med en skade. Han startede ellers forrygende og scorede mål og leverede en række gode præstationer. Kom tilbage mod slutningen af sæsonen, og vil i år arbejde på u21-holdet som offensiv kreatør.

Primært placeret på venstrekanten, men kan i princippet spille samtlige offensive positioner. God teknik, driblestærk, hurtig og elsker at udfordre. En spændende kantspiller, som kan gå en stor fremtid i møde.

Callum Gribbin
Har allerede trænet med førsteholdet flere gange, på trods af han i år er u18-spiller. Sidste sæson var han egentlig stadig u16-spiller, men var primært at finde hos årgangen ældre.

Et sublimt venstreben, og kan gå hen og blive en fantastisk playmaker. Med alderen kommer erfaringen jo, og han skal arbejde med at træffe de rette beslutninger og til tider gøre det nemme. Men han kan skabe chancer og selv komme frem til afslutninger, så bestemt en interessant spiller for fremtiden.

Afrunding
Pt har Paddy McNair, James Wilson, Andreas Pereira og Adnan Januzaj størst mulighed for spilletid på førsteholdet. Vi har i denne artikel været omkring en række spændende stortalenter, som kan være de næste i rækken.

Ungdommen er en vigtig del af Manchester United. Det er en del af fascinationen omkring klubben, at man stort set altid har haft egenudviklede spillere på førsteholdet.

Klubben er fortsat den mest vindende i FA Youth Cuppen, den mest prestigefyldte turnering på ungdomsniveau i England. Men der skal geares op og ændres på nogle områder, hvis klubben igen skal være dominerende og skabe spillere til van Gaal og co på førsteholdet.

Men helt sort er det altså ikke. Det har vi også gennemgået i artiklerne i denne uge, om end der er plads til forbedring. Det kuld talenter som pt er omkring u16 og u18-holdene er stærke, og der er en håndfuld meget spændende spillere i blandt.

Der er også stadig u21-spillere med en mulig fremtid i United – Donald Love, Ben Pearson, Joe Rothwell, Sean Goss med flere. Dem skal man naturligvis ikke glemme, men vi har altså i artiklen i dag valgt at fokusere på fem lidt yngre stortalenter vi har stor tro på kan klare det i United.

Vi følger naturligvis igen i den kommende sæson både u21 og u18-holdene tæt, ligesom vi også holder et vågent øje med de talenter der bliver sendt ud på udlån. Og så håber vi, at vi snart kan få et kuld talenter op og ind på førsteholdet.

Forrige artikel

Q&A - Manchester Uniteds nye trøje

Næste artikel

Memphis Depay stolt over debut

ANNONCE