Erik ten Hag: Vores mål er at vinde hver kamp. D​et er dét, Manchester United står for

I fredags afholdt Erik Ten Hag sit første pressemøde i forbindelse med en Premier League kamp. Læs her, hvad den nye cheftræner blev spurgt om, og hvad han svarede.

Erik Ten Hag var i spotlight, da han sammen med klubben bød indenfor til sæsonens første optaktspressemøde inden kampen mod Brighton søndag.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Du har sagt, at Cristiano Ronaldo ikke er i samme form som resten af ​​truppen. Med Anthony Martials skade, er du fristet til at bruge ham på søndag til at starte ham, eller føler du, at du har muligheder nok, og du behøver ikke forhaste ham?

– Det ser vi på søndag.

Gør Anthony Martials skade, at I sætter ekstra fokus på at styrke den offensive del af holdet?

– Som vi har sagt før, så søger vi stadig efter at styrke truppen.

Hvad tænker du om truppens form forud for søndagens kamp?

– Jeg tror, ​​vi vil have løsningerne til kampen.

Det har været lidt bekymring hos tilhængerne i et stykke tid i forhold til, at klubben ikke har en defensiv midtbanespiller. Er du tryg ved at gå ind i sæsonen med de midtbanespillere, du har til rådighed?

– Det synes jeg. Vi så i optaktssæsonen, at vi gjorde det ret godt der på den del af banen, så jeg er overbevist om, at vi har et godt hold og en god trup. Hvad jeg har sagt før om dybden af ​​truppen, så kan vi stadig styrke den, men jeg synes, holdet viser, at de kan spille på et godt niveau.

Er de spillere, som der er hentet ind sent og først begyndt at spille med dig i Oslo, Chistian Eriksen og Lisandro Martinez, fitte nok til at starte på søndag? Og hvis de er, giver det dig udfordringer på i centerforsvaret, mår man tænker på Harry Maguire og Raphael Varanes erfaring? 

– Jeg kan godt lide sådanne problemer. Jeg synes det er essensen af det vi taler om her. Vi har brug for, at der er konkurrence i denne trup, men samtidig går vi også ind i en lang sæson med mange kampe, så vi har brug for mange gode spillere.

Er de tilgængelige spillere, klar nok til at starte?

– Jeg tror, ​​de er fitte nok til at starte.

Tydeligvis var sidste sæson ikke en god sæson og du er her, fordi denne klub ikke levede op til forventningerne sidste år. Nu er sæsonen over os, så hvor spændt er du? Hvad er dine følelser omkring det? Er det nerver, spænding eller ser du bare for at komme i gang?

– Det er altid spændende som en ny sæson, men det er klart, at når du går ind i sæsonen med en ny klub og et nyt hold er det ekstra spændende. Jeg synes, vi har arbejdet rigtig godt, men også hårdt i de sidste uger for at få en base, og ​​vi tror på, at vi har den base, så jeg glæder mig rigtig meget til søndag.

Hvad er dine tanker om Brighton? Hvad forventer du af dem?

– Det er et godt hold, og de spiller fin fodbold og attraktiv fodbold. Jeg kan lide det jeg har set fra dem.

Hvordan er situationen med Cristiano i øjeblikket? Vi så dine citater til et hollandsk medie om Rayo-kampen og der har været mange spekulationer om ham hele sommeren. Hvad er situationen med ham, føler du, at han er glad?

– Hvad mener du? Uddyb venligst dit spørgsmål.

Du sagde om Rayo-kampen, at det var uacceptabelt, at dem, der gik tidligt…

– Vent, jeg bliver nødt til at understrege noget her. Der var mange spillere, der gik, men rampelyset er rettet mod Cristiano, og det er ikke rigtigt. Jeg tror, at du skal lave din research og undersøg om mange spillere forlod kampen, hvilket ikke er korrekt. Det var det jeg sagde.

Der har været talt hele sommeren om Cristiano, så hvordan har du det med at starte sæsonen med ham?

– Godt, men jeg forstår ikke, hvad forholdet er. Igen, han var en del af de spillere.

Jeg taler i bredere forstand…

– Så hvad mener du?

Er du glad for, at Cristiano er tilfreds? Har du talt med ham, siden du kom tilbage fra en turen til Australien og Thailand?

– Jeg er virkelig glad. Som jeg har sagt før, så er han med i vores planer for sæsonen. Vi har en topangriber, og jeg er virkelig glad for, at han er i truppen, og vi holder os til planen.

Føler du, at du i øjeblikket har en trup, der er stærk nok til at slutte blandt de fire bedste?

– Vores mål er at vinde hver kamp, ​​det er det, Man United står for.

Ville top fire for dig være en god første sæson og være fremskridt?

– Jeg tror, ​​vi skal se frem til den første kamp, ​​og tilgangen er, at vi vil vinde hver kamp. Så lad os starte søndag.

Hvis vi vender tilbage til Cristiano Ronaldo og de andre spillere, der forlod. Hvordan kan det være, at de ville synes, det er okay at gøre det. Jeg har aldrig kendt til nogen spillere, der har været involveret i en kamp, ​​der forlader stadion tidligt. Jeg fremhæver Ronaldo, fordi han var den eneste, der spillede og forlod, så vidt vi ved. Men generelt, er du så ikke skuffet over, at dine spillere synes, det er okay under dig?

– Jeg tror, ​​vi har talt nok om det.

Er Anthony Martial utilgængelig på søndag?

– Ja.

Og hvor længe tror du, han bliver ude på grund af skaden?

– Det er altid svært at sige med sådanne skader, og jeg håber ikke det tager lang tid.

Beklager at vende tilbage til Cristiano igen, men hvordan har han trænet i denne uge? Fornemmer du, at han er klar og villig til at give alt, når han kommer på banen for dig?

– Jeg er helt tilfreds med hele holdet, og de har arbejdet virkelig godt. Der er en god kultur, og Cristiano arbejder rigtig godt og virkelig hårdt.

Kampen mod Brighton i slutningen af ​​sidste sæson bliver set som lidt af et lavpunkt for Man United-fans, så du den kamp? Har du set den kamp som en del af dine forberedelser til denne kamp, ​​og er du sikker på, at I allerede har gjort fremskridt i optakten til den nye sæson, for at undgå at noget lignende sker igen?

– Sidste sæson er sidste sæson, jeg ser ikke tilbage, jeg ser frem til at forberede holdet til søndag,

I forhold til når noget er uacceptabelt, handler det så om at forklare det til spillerne, og så komme videre? Eller er det en anden slags irettesættelse, du vil give i den slags situationer? Når nogen går tidligt fra kampen…

– Du siger det selv. Du retter dem og så går du videre.

Hvad er din holdning til dine backs? Er det Luke Shaw og Tyrell Malacia, der konkurrerer om venstresiden, og Aaron Wan-Bissaka og Diogo Dalot, der konkurrerer om højresiden, eller er du allerede nu klar over, hvem der skal spille på disse positioner?

– I starten af ​​sæsonen er alt åbent, og vi skal spille mange, mange kampe, så vi har brug for spillere og vi har brug for kvalitetsspillere til at dække alle kampene, men jeg kan på forhånd sige, at ingen spillere kan spille alle kampene.

Mange af dine forgængere har været frustrerede eller måske endda overraskede over vanskeligheden ved at hente spillere til en klub af Manchester Uniteds størrelse. Hvordan har du det med jeres aktivitet på transfermarkedet denne sommer, og ville du have forventet at disse spillere var på plads til sæsonstart?

– Det ville være en god ting, men jeg har en trup, og jeg er glad for truppen. Den nuværende trup gør gode fremskridt og jeg er tilfreds med vores signings indtil nu. Vi har ikke bare brug for spillere, vi har brug for de rigtige spillere, og det er dét punkt, vi arbejder sammen om.

Ville du være glad for ikke at skrive under med flere, hvis de, som du siger, ikke er de rigtige spillere?

– Hvis det ikke er den rigtige spiller, nej. Så er jeg glad for den nuværende trup.

For lige at blive der, så er du tydeligt, at du vil have en kontrollerende midtbanespiller, og du er meget stærkt forbundet til Frenkie de Jong. Er du dog nået til et punkt nu, hvor du måske skal trække en streg og gå efter en alternativ spiller, eller er du parat til at vente og vente og vente med ham, og hvis du ikke får ham, så lade det ligge og vente til et nyt transfervindue?

– Vi vil have Frenkie? Det ved jeg ikke. Det handler om de rigtige spillere, og der er mange, men jeg kan ikke kommentere på en spiller, der er under kontrakt i en anden klub. Når vi har nyheder, bringer vi det.

Men for dig og din spillestil, spiller ​​den kontrollerende midtbanespiller en vigtig rolle. Kan du holde tanken ud om, at transfervinduet lukker, og at en sådan spiller ikke kommer ind? Er det acceptabelt for dig?

– Du arbejder med den nuværende trup, og så udvikler du spillere, der er i din nuværende trup. I dette øjeblik er der spillere på den position, og de præsterer rigtig godt.

Der var mange beklagelser i sidste sæson i forhold til, at Manchester United har nogle fantastiske unge spillere, Marcus Rashford og Jadon Sancho, men at de formåede ikke at udvikle sig som man ville kunne forvente. Er du sikker på, at du kan få disse spillere tilbage til den standard, de var, men også tage dem til et andet niveau?

– Igen, se ikke tilbage, se fremad. Jeg ser potentialet med mange spillere i truppen, og jeg er overbevist om, at vi kan udvikle dem. Først skal vi udvikle holdet, derefter individerne.

Når du siger, at du ikke ser tilbage, er det så ikke naturligt at se tilbage og se, hvad der gik galt med de spillere, så du kan rette det?

– Man skal analysere, det er klart. Men man skal se fremad, for man kan ikke ændre fortiden, men man kan altid ændre fremtiden.

Du siger, at fokus er at vinde hver kamp, ​​men Manchester United har altid været forbundet med at vinde på en bestemt måde. Ser du det som lige så vigtigt, at du har et hold, der underholder og også viser stolthed over trøjen, fordi det var et af ​​anklagepunkterne fra sidste sæson?

– Du taler som en hollænder! De vil altid spille attraktiv fodbold. Det er derfor, jeg er her, og jeg kan lide det. Du vil gerne vinde, men du vil også gerne vinde på en bestemt måde. At spille proaktivt, modigt og med eventyr. Det er også det, der hører til kulturen i Man United. Vi ønsker at bringe det ind, men i sidste ende, hvis du ikke kan vinde på en god måde eller en underholdende måde, skal du stadig vinde. Det er den mentalitet og holdning, som vi skal bringe ind.

Det er vist noget, der skulle genindføres? Hvis du skal vinde grimt, skal du vinde grimt?

– Selvfølgelig. Der vil være kampe, hvor du ikke vil spille godt, men du stadig skal vinde.

Gennem de sidste par år har der ikke været et godt forhold mellem fansene og ejerne. Er du klar over situationen og hvordan vil du håndtere den som træner? Er det vigtigt, at spillerne hjælper med fan-forholdet, ved at få succesen tilbage på banen?

– Mig, træneren, spillerne er nødt til at gøre alt for at bringe succes tilbage på banen, fordi det er på banen, hvor alting starter. Det starter der, og på træningsbanen hver dag skal du gøre, hvad du kan individuelt og som et team.

Hvilken slags rolle kan fansene spille fremover?

– Jeg synes, det er klart. Jeg synes dette stadion er bygget til kamp og samarbejde. Men vi er nødt til at gå forrest ude på banen. Vi skal have den rigtige indstilling, og den indstilling betyder hårdt arbejde, men også at være modig. Jeg tror, at fansene vil kunne lide, at vi kommer med engagement, og det vil gøre, at de bringer engagement tilbage ned på banen.

Vi så måske ikke det bedste af Raphael Varane i sidste sæson, måske på grund af en skade. Hvor sikker er du på, at vi kan se den bedste version af ham i denne sæson?

– Det er jeg overbevist om. I løbet af sæsonoptakten byggede vi en rigtig omhyggelig og individuel træningsplan op, som han i de sidste tre uger har været brugt i træningssessionerne og det er jeg rigtig glad for. Du kan se ham vokse på hans konditionsniveauer og også hans præstationsniveauer. Jeg er glad for det, da Rapha er fit i øjeblikket, hvilket er godt for både truppen og holdet.

Jeg formoder, at dette er det største job i din karriere, hvad tror du bliver din største opgave i denne sæson?

– Jeg ser frem til hver kamp, ​​da hver kamp vil være en udfordring. Vi skal få det bedste ud af det, og selvfølgelig vil der være tilbageslag og skuffelser, sådan er livet, sådan er sportslivet og hver klub, hver supporter og hvert hold skal håndtere det. Det er den holdning, vi alle har brug for. Når vi viser det, og du har en god plan, vil du opnå succes. Det er jeg 100% overbevist om.

Igennem sæsonoptakten har du talt meget om Lisandro Martinez og dét, at han er en venstrebenet spiller. Hvordan hjælper det dig i både den offensive og defensive fase, hvor du også har brugt Alex Telles som både midterforsvar og på den defensive midtbane. Hvorfor er det så vigtigt at have en venstrebenet spiller i disse områder?

–  Fordi venstrebenede er bedre til at orientere sig på venstre side og i boldbesiddelse har de bedre vinkler. Men også udenfor boldbesiddelse er orienteringen bedre, og vinklerne er nemmere at ramme og for at dække en bagspiller.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: En ny begyndelse

Næste artikel

Startopstilling: Eriksen og Martinez med fra start

ANNONCE