Optakt: En ny begyndelse

Premier Leagues sæsonåbner er en stor dag, og i morgen er den af ekstra stor betydning for Manchester United. Med ansættelsen af Erik ten Hag har håbet igen fået lov til at spire i djævlerøde fankredse med en på papiret moderne og offensivt orienteret manager – men bliver optimisme erstattet af apati? får Eriksen og Martinez i øvrigt lov til at starte inde? Og hvad med Cristiano Ronaldo?

I morgen triller Premier League-fodbolden atter på Old Trafford, og forventningsfulde fans vil traske mod stadion i håbet om begyndelsen på en ny, succesfuld æra for Manchester United.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I spidsen for projektet står Erik ten Hag, der i forsæsonen har forsøgt at præge Manchester United-holdet. Mest tydeligt har det været, at Ten hag gerne vil have målmand David de Gea til at spille bolden ud, ligesom det har været en tydelig tendens, at ten Hag har instrueret sine backs til at stå mere smalt i det opbyggende spil.

Taktisk snilde mangler morgendagens modstander heller ikke. Manager Graham Potter lykkedes i sidste sæson at give mågerne fra sydkysten flyvehøjde, og det kastede en flot 9. plads af sig, hvor man blandt andet ydmygede et tamt Manchester United-hold med 4-0 i sidste sæsons slutfase.

Det har da også resulteret i flotte salg af to af Brightons store profiler, Marc Cucurella og Yves Bissouma, der er røget til Chelsea og Tottenham for store summer, og derfor står Brighton i udgangspunktet svækket før kampen i morgen, men lad os nu se, om Potter ikke har en løsning klar.

For os danske United-fans kan vi nok også forvente at se en vis Christian Eriksen få debut for Manchester United – og noget tyder på, at det bliver fra start: ”Jeg tror, de er fitte nok til at starte”, udtalte Erik ten Hag om Lisandro Martinez og Christian Eriksen ved pressekonferencen op til kampen.

Når det er sagt, har Manchester United fortsat ikke formået at få en afklaring på transfermarkedet i forhold til den defensive del af midtbanen, og det skal blive spændende, om McTominay og – eller Fred kan stå i mod, når Brighton vil forsøge at stikke en kæp i hjulet på ten Hag-projektet.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles i morgen kl. 15:00 på Old Trafford

Kampens dommer:

41-årige Paul Tierney fløjter kampen

Skader og karantæner:

Anthony Martial har haft en flot preseason, men sidder desværre ude med en mindre knæskade til kampen i morgen – i fraværet af franskmanden er det således sandsynligt, at Ronaldo får spilletid i morgen. I en Instagram-story skriver Ronaldo lørdag aften “Ready” med et tilhørende billede af portugiseren i United-trøjen.

Jakub Moder, der spillede 28 kampe på Brighton-midtbanen i sidste sæson, er ude med en længerevarende korsbåndskade.

Mulige startopstillinger:

Manchester United (4-3-3):

De Gea;
Dalot – Maguire – Martinez – Shaw;

Fred;
Eriksen – Bruno;

Sancho – Ronaldo – Rashford

Brighton (3-4-2-1):

Sanchez;
Velman – Dunk – Webster;

Lamptey – Mwepu ­– Gross – March

MacAllister – Trossard;
Welbeck;

Hold øje med:

Jadon Sancho bliver i mine øjne afgørende for Manchester United i morgen. Han har været sprudlende i pre-season, og da han var fraværende i venskabskampene mod Atlético Madrid og Rayo Vallecano var det tydeligt at offensiven savnede englænderens X-faktor.

Leandro Trossard er en dygtig og i mine øjne undervurderet spiller, der med spilintelligens og god sparketeknik kan gøre ondt på Manchester United.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, at Manchester United vinder 3-1. Venskabskampene har vist, at United har fået en anden struktur på spillet, og netop denne anser jeg som værende en afgørende forandring, der gør at Manchester United vil trække sig sejrsrigt ud af kampen i morgen. Jeg tror, at Bruno, Sancho og Eriksen scorer for Manchester United.

TV:
Kampen vises på See og Viaplay.

Forrige artikel

Martial yderst tvivlsom til sæsonpremieren mod Brighton

Næste artikel

Erik ten Hag: Vores mål er at vinde hver kamp. D​et er dét, Manchester United står for

ANNONCE